Skip to main content

Microchip: két új SAM MCU-család megnövelt kommunikációs képességekkel

Megjelent: 2017. szeptember 05.

Microchip SAMA Microchip új bejelentése a SAM D5x és a SAM E5x mikrovezérlő (MCU) család.

Az új 32 bites MCU-k a kommunikációs interfészek bőséges választékával, kiekmelkedő teljesítményükkel és robusztus, hardveralapú adatbiztonsági képességeikkel tűnnek ki.

A SAM D5/E5 MCU-kban az ARM® Cortex®-M4 processzor egy lebegőpontos aritmetikai egységgel (Floating Point Unit – FPU) egészül ki.

 

Ez tehermentesíti a CPU-t, növeli a rendszer hatékonyságát, és processz-orientált alkalmazások futtatását teszi lehetővé egy kis energiafogyasztású platformon. A 120 MHz-es maximális órafrekvenciájukkal a D5x és az E5x MCU-k akár 1 MB hibajavító (ECC) flashmemóriát, üzem közben is könnyen kivitelezhető szoftverfrisstési lehetőséget kínálnak anélkül, hogy a programfutást meg kellene szakítani. Ezenkívül legfeljebb 256 kbájt ECC SRAM a rendszer része, amely létfontosságú az olyan kritikus alkalmazásokban, mint az orvostechnika rendszerek és szerverek. Az új MCU-k sokféle interfész-lehetőséggel szolgálják ki még a magas kommunikációs igényeket is: négyes soros interfész, biztonságos hosztkontroller, érintésvezérelt HMI-vezérlő (ez utóbbi az eddigi legkisebb, 65 µA/MHz fogyasztású.
A SAM E5-család ezenkívül kettős CAN és egy 10/100 MHz-es Ethernet-kontrollert is tartalmaz IEEE1588 támogatással, ezért igen jól illeszkedik az ipari automatizálás, az okosotthonok és más IoT-alkalmazások feladataihoz. Mindegyik család jó hardver- és szoftvertámogatású kriptográfiai képességgel is rendelkezik: nyilvános kulcsú, RSA, AES, elliptikus és biztonságos hash algoritmusokkal.
www.microchip.com