Skip to main content

MediaTek – Helio P22 chipkészlet

Megjelent: 2018. június 13.

MediaTekp lidA MediaTek – HSINCHU, Tajvan – bejelentette, hogy elindítja a Helio P22-t, a Helio család legújabb, nagy teljesítményű és energiatakarékos chip gyártását. A TSMC 12 nm FinFET technológiával készült processzor mesterségesintelligencia-alkalmazást, kettős kameratámogatást, valamint jobb kommunikációt és csúcsminőségű funkciókat kínál a középkategóriás készülékek számára.

 

A chipkészlet okta-core Arm Cortex A53 processzorai 2,0 GHz-ig működnek, és fenntartható magas CPU teljesítmény mellett alacsony tápfeszültséget igényelnek. Az mesterséges intelligencia gyorsított fényképezőgépes élményei, többek között az arcazonosító, az intelligens fotóalbum és az egykamerás, valamint a kettős fényképezőgép mélységélesség funkciói mind támogatottak.

 

MediaTekp22 1

 

A Helio P22 13 és 8 megapixeles hardveres meghajtású kétképernyős kamerát támogat 30 képkocka/mp sebességgel. A MediaTek kamera-vezérlőegység (CCU) hardverjei nagy automatikus expozíciós konvergenciasebességgel lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsan mozgó pillanatokat rögzíthessenek.

 

https://chipsnwafers.electronicsforu.com/