Skip to main content

Maximális áramerősség M12-Power csatlakozóval

Megjelent: 2019. április 29.

murrA Murrelektronik nagy teljesítményű MVK Metall és Impact67 terepibusz moduljai most már L-kódolt M12-Power csatlakozóval is kaphatók – egy egész sor előnyt kínálva.

 

 

 

 

 

 

A Power csatlakozók különösen nagy áramterhelést bírnak, akár 16 A áram vezetésére is alkalmasak, és ezzel sok nagy áramigényű szenzor és aktor csatlakoztatását teszik lehetővé – plusz betáplálás nélkül. Ez egy legfeljebb 9 A-es 7/8”-os megoldással összehasonlítva 77%-kal nagyobb áramterhelést jelent. Az áramellátást több modul hurokba kapcsolásával is biztosítani lehet. Ez leegyszerűsíti az installációt és csökkenti a kábelutak hosszúságát.
Az új modulokkal készülő installációs megoldások készen állnak a jövő alkalmazásaira: A PI (PROFIBUS & PROFINET International szervezet) a jövő Power csatlakoztatási technológiájának nevezte az M12 Power (L-kódolt) csatlakozót.
Az M12 csatlakozók kisebbek és kompaktabbak, mint az eddig használatos 7/8”-os csatlakozók, ami helymegtakarítást eredményez az installációkban.
A funkcionális földelést most már nem szükséges végigvezetni több modulon keresztül, ehelyett az elektromágneses összeférhetőségi zavarokat „ott helyben” levezetik – a Murrelektronik praktikus földelő szalagjaival. A hibák így nem tudnak összeadódni.

 

murr powersteckverbinder

MVK Metall és Impact67 M12-Power csatlakozóval

 

A csatlakozók kihasználása, maximális áramerősség

A master-modulok IO-Link csatlakozói multifunkcionális kialakításúak. Használhatók IO-Link szenzorokhoz és aktorokhoz, valamint klasszikus be- és kimenetként. Egy modul a legkülönfélébb jeleket gyűjti össze. Minden IO-Link portnál van egy plusz 1 A-es áramellátás. A nagy energiaigényű IO-Link eszközöket közvetlenül a modulról lehet ellátni árammal keresztbetáplálás nélkül.

Nagy teljesítmény

A modulok alkalmasak Fast StartUp (500 ms), Conformance Class C (IRT), Shared Device és Netload Class III alkalmazásokhoz, aminek köszönhetően már semmi sem áll az olyan alkalmazásokban való felhasználás útjába, ahol maximális teljesítményre és abszolút megbízhatóságra van szükség.

 

murr 2

Az új modulokkal készülő installációs megoldások készen állnak a jövőre: A PI (PROFIBUS & PROFINET international) a jövő Power csatlakoztatási technológiájának nevezte az M12 Power (L-kódolt) csatlakozót

 

Egyszerűen paraméterezhető

Az IODD on Board technológiával a legrövidebb úton jutunk el a célhoz. Ez a funkció tökéletesen alkalmas az IO-Link eszközök bekötésére az installációs rendszerekbe. Az előnye: gyors integrálás, rövid üzembehelyezési idő és maximális rugalmasság.

 

Kisebb installációs ráfordítás

„Az új terepibusz moduljainkkal rendkívül nagy energiát tudunk betáplálni a gépek és berendezések installációiba az L-kódolt M12-Power csatlakoztatási technológián keresztül. Így csupán egy vezetéken keresztül több szenzor és aktor látható el árammal, akkor is, ha nagy az energiaigényük. Ennek köszönhetően sok helyen nincs szükség keresztbetáplálásra, így csökkennek az installációs ráfordítások és költségek” – mondja Michael Greiner, Fieldbus Compact szenior termék-menedzser.

 

Egyszerű diagnosztika programozás nélkül

Az MVK Metall és az Impact67 tökéletesen összhangban vannak a Murrelektronik IO-Link hubjaival. Nem csak a be- és kimenetek száma sokszorozható meg velük, hanem maximálisan leegyszerűsítik a diagnosztikát is. Egyértelmű információkat szolgáltatnak anélkül, hogy programozni kellene, a Metall-huboknál még az egyes csatornákra is.

 

Egyszerű működés

Minden diagnosztikai információt (pl. rövidzárlat) a GSDML-fájlon keresztül sima szöveges diagnózisban kódolnak. Ha fellép egy hiba, az IO-Link eseményeket – amiket a hub továbbít – a master-modulok megfelelő PROFINET-diagnózisokká alakítják. A vezérlés ezeket a GSDML-információk segítségével szöveges információkként adja tovább és jeleníti meg anélkül, hogy külön programozásra lenne szükség a kinyerésükhöz.Így időt takarít meg, és kizárja a hibás programozásból fakadó rizikót.
Az MVK Metall és az Impact67 terepibusz modulok M12-Power csatlakozóval tökéletes összhangban vannak a Mico Pro intelligens áramfelügyeleti rendszerrel. A nagy áramerősségek, amiket az M12-Power vezetéken át lehet vezetni, a Mico Pro egy fixen beállított 16 A-es változatával vagy egy változó áramerősségre állítható (11–20 A flexibilis) alternatívájával tökéletesen biztosíthatók. Aki tehát a két komponenst együtt alkalmazza, biztos lehet benne, hogy a legkisebb részletig összeegyeztetett megoldást választotta.

 

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Közép u. 16.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu

 

Még több Murrelektronik