Skip to main content

Maxim: két IO-Link referenciaterv ipari automatizáláshoz

Megjelent: 2014. október 20.

Maxim-IOlink retA Maxim Integrated Products cég két új alrendszer referenciatervével jelentkezett, amelyek egyike (MAXREFDES27#) pontos, kis fogyasztású optikai közelségérzékelő, a másik (MAXREFDES36#) egy digitális bemeneti csomópont (hub) felépítéshez szolgál mintaként.

 

A korszerű, „okos” gyártórendszerek alapja a nagy sebességű automatizáció és a magas színvonalú érzékelés. Ez utóbbiak közül a különösen gyakran előforduló, pontos közelségérzékelés nem egyszerű feladat, és több szenzor jeleinek a fogadására is fel kell készülni. Ezeket az alrendszereket valósította meg az IO-Link automatizálási szabvány szerint a cég referenciatervek formájában. A MAXREFDES27# közelségérzékelő az IO-Link-protokollal hatékony, kétirányú kommunikációt valósít meg a vezérlővel. A MAXREFDES36# digitális hub IO-Link-alapú, elosztott vezérlést valósít meg. 16 digitális bemenete van a hozzá közeli digitális kimenő szenzorok fogadására, és a magasabb szintű irányítástechnikai rendszerrel már csak a hub kommunikál. Ezzel jelentős kábelezési költség takarítható meg ahhoz képest, amikor minden távadó külön kábelen csatlakozik a távoli PLC-hez.
A MAXREFDES27# csupán 150 mW fogyasztású, 14 bites felbontású érzékelő, amely az IO-Linken keresztül „hangolható be” az alkalmazás megvilágítási körülményeihez, továbbá a kalibrációja is elvégezhető.
A MAXREFDES36# segít úrrá lenni azon a problémán, amikor a PLC-be közvetlenül bekötött számos érzékelő kábelei által alkotott, nehezen módosítható és javítható „gomolyagot” kell valamilyen áttekinthető megoldássá szervezni.

www.maxim-ic.com