Skip to main content

Maxim: gyakorlatilag univerzális a legkisebb USB-töltő

Megjelent: 2012. április 25.

12 4.MaximA Maxim Intergrated Products kétúj áramköre, a MAX14578E és a MAX14578AE a szakma két legkisebb méretű, USB-töltőáramköre, amely maradéktalanul kielégíti az USB-szabvány akkumulátortöltési szabványának követelményeit.

A két eszköz detektálja az USB Standard Down stream Port (SPD, a szabványos számítógépi USB-csatlakozás), az USBCharging Downstream Port (CDP, az előbbi töltő üzemmódja) és az egyedi töltő (DCP) üzemmódot, valamint felismeri az Apple és a Sony saját szabványú töltési üzemmódját is. A töltő üzemmód-felismerése után az eszközök úgy konfigurálják a külső Li-ion töltésvezérlőt, hogy a töltési idő és a hatásfok optimális legyen.

 

12 4.Maxim

 

Mivel az USB-töltők igen széles választékát támogatják, az új eszközök gyakorlatilag univerzális töltési körülményeket teremtenek egy mobil eszköznek, bármilyen töltővel is találkozzék. A gyártók ennek következtében nem kényszerülnek arra, hogy értékesített eszközeikhez saját töltőkészüléket mellékeljenek. Ezzel egyszerűsödik a gyártási és logisztikai folyamat, valamint jól demonstrálja a cég „zöld” elkötelezettségét is. Az integrált áramkörökön belül az USB-adóvevő táplálására egy kis feszültségesésű, lineárisfeszültségszabályozó állít elő egy 5,3 V-os tápfeszültséget. Az eszközök ±15 kV-ig védettek az emberi testen keresztül bekövetkező elektrosztatikus kisülés ellen, valamint ±8 kV-ig elviselik a közvetlen villamos érintkezéssel bejutó elektrosztatikus töltődést is. Ezzel minden eddiginél kevesebb külső alkatrésszel és NyÁK-területigénnyel teszik lehetővé az USB-töltés megvalósítását.

www.maxim-ic.com