Skip to main content

Marvell: vezetékmentes audioátviteli megoldások

Megjelent: 2016. március 07.

A Marvell a CES 2016. évi kiállításán vezetékmentes hangátviteli megoldásokkal is jelentkezett. Az Avastar-termékcsaládot olyan audioeszközök csatlakoztatására szánják, mint a hangsugárzók, hangdobozok és viselhető audioeszközök. A 88W8887 és 88W8997 IC-ket elsősorban olyan berendezésépítőknek ajánlják, akiknek pontosan szinkronizált hangátvitelt kell megvalósítaniuk több helyiségben és/vagy zónában, a 802.11ac szabvány lehetőségeinek teljes kihasználásával.

 

A 88W8977 típus viszont a viselhető audioeszközök, vezetékmentes fejhallgatók és kihangosítók számára jelent megoldást, különösen azokban az esetekben, ahol elsődleges igény a kis fogyasztás és az alacsony ár. Ezekben az eszközökben előnyös a 802.11n használata a Bluetooth és a Bluetooth Low Energy protokollal. A Marvell egycsipes NFC-áramkörét, az NF100-at pedig olyan alkalmazásokhoz ajánlják, amelyeknél a lejátszót és a kihangosítót elegendő egyszerűen összeérinteni és összepárosítani a lejátszás elindításához.
A CES-en mutatták be a Frontier Silicon cég 88W8887-alapú Minuet audiomoduljait is, amelyek a Google Cast-technológiájú audio-eszközökben használhatók. Ugyanez a vezetékmentes átvitel található a nemrég bejelentett Chromecast Audio-eszközökben is. A kombinált megoldás mikroszekundumos pontosságú szinkronizálásra képes, amely az igényes, sokcsatornás HD Audio streamszolgáltatások esetén különösen kedvező. A megoldással a Marvell és a Frontier Silicon közös demóján ismerkedhettek meg a CES látogatói. Az Avastar 88W8977 kisfogyasztású rendszercsippel jelenleg a legkisebb anyagköltségű és méretű vezetékmentes csatlakozás valósítható meg viselhető hangszórókhoz és fejhallgatókhoz.

www.marvell.com