Skip to main content

Marvell: koncentrált fejlesztés az IoT-technológiákban

Megjelent: 2015. március 19.

Az idei Consumer Electronics Show-n a Marvell cég bemutatkozása arra mutatott példát, milyen jelentős erőforrásokat mozgósítanak a fejlesztők az „Internet of Things”- (IoT-) koncepció lehetőségeinek feltárására.

A felhőalapú infrastruktúra, a digitális szórakoztató-rendszerek, a lakáson belül bárhol elérhető tartalomszolgáltatás és a cég Kinoma® - szoftvere is a „Smart Life and Smart Lifestyle” (szabad fordításban az okosan megszervezett élet és életstílus) jelmondata köré szervezi a cég újdonságait. Egyebek közt a vezetékmentesen kommunikáló mikrovezér­lők, a 4G-adatkommunikáció, a szilárdtest alapú diszkmegoldások, az automotív alkalmazások, a 4K UDH-felbontású tévéáramkörök, valamint a szélessávú és vezetékmentes kommunikáció eszközein kívül bemutatták az intenzíven kommunikáló, fejlett technológiai megoldásokon alapuló fogyasztásicikk-céláramkörök prototípusfejlesztését támogató Kinoma Create-szoftvert is. Ennek a JavaSript-alapú, platformfüggetlen szoftveralkalmazásnak a segítségével az új IoT-eszközök hardvere, szoftvere és kommunikációs technológiája is gyorsan eljuttatható a prototípusszintig. Az EZ-Connect-platform három vezetékmentes mikro­ve­zérlő (WiFi, Bluetooth és ZigBee) köré szerveződik, és az IoT jegyében fokozattan támaszkodik az IP-alapú vezetékmentes protokollokra.
A számtalan egyéb téma közül még egyet emelünk ki: a Marvell most mutatta be az első 3D-nyomtató vezérlésére tervezett alkalmazás­specifikus rendszercsipet (SoC). A 88PA6120 SoC hardverfejlesztő-készletnek tekinthető, amelyet teljes Linux-alapú szoftverfejlesztő környezet egészít ki, jelezve, hogy a 3D-nyomtatás a privát szféra által is meg­­fizethető tömegtermékek irányában halad.

www.marvell.com