Skip to main content

Linear Technology: 24 bites, szukcesszív approximációs AD-konverter

Megjelent: 2015. november 13.

Linear-SARAz AD-konvertereknél nehéz egyszerre jó idő- és amplitúdófelbontást elérni. Úgy tűnik, ez a Linear Technologynak mégis sikerült. Az LTC2380-24-eszközt ugyanis áttörésnek tekintik, amely latenciaidő nélkül képes 24 bites felbontásra, 2 Mminta/s mintasebességgel.

A szukcesszív aproximációs logikával (SAR) vezérelt átalakítóba egy digitális szűrőt építettek, amely 1-től 65536-ig terjedő számú mintát képes átlagolni valós időben, amellyel a „szűretlen” 101 dB-es, 1,5 Mminta/s-os mintasebességű jelfolyamból 30 minta/s sebességű, 145 dB dinamikájú mintasorozatot állít elő. Ez az LTC2380-24 AD-konvertert ideális ezközzé teszi a szeizmikus és orvosi alkalmazásokban, és minden más eszközben, amelyhez nagy dinamikatartományú mintavételezésre van szükség.
A konverziós eredmények integrált szűrővel való feldolgozásával az új eszköz tehermentesíti a külső digitális feldolgozóegységet, annak kevesebb erőforrását köti le, és a fejlesztőt is megkíméli a mért minták valós idejű utófeldolgozásától. A soros adatjelek kiolvasásához is elegendő egy csupán 2 MHz-es órajel, amelyet köny­nyedén kezelhetnek a mik­ropro­cesszorok vagy más, aránylag lassú feldolgozóegységek is. Az LTC2380-24-nek a zajparaméterei is megfelelnek a 24 bites felbontás követelményeinek, a DC-pontosság jobb, mint ±3,5 ppm, a teljesítményfelvétel pedig csak 28 mW egy szimpla 2,5 V-os tápfeszültségről. A 4×3 mm-es DFN-tokba épített eszköz lábkompatibilis az LTC2378-20 típussal, amely a végtermék egyszerű paraméterjavítását teszi lehetővé a NyÁK újratervezése nélkül.

www.linear.com/product/LTC2380-24