Skip to main content

Könnyű és biztonságos út a felhőbe a Beckhoff IoT-megoldásaival

Megjelent: 2017. május 16.

pr022017 Beckhoff ISH webAz ISH 2017 szakkiállításon a Beckhoff olyan univerzális vezérlési megoldással jelent meg, amely egy épület összes műszaki rendszerét képes kezelni, a felhőrendszerekkel való egyszerű és biztonságos kommunikációt is beleértve. A légkondicionáló felhőalapú vezérléséről, valamint a jövőt vázoló témakörökről – például a Microsoft HoloLens holografikus szemüvegéről és az Amazon Alexa beszédvezérelt digitális asszisztenséről – tartott előadásain a Beckhoff ismertette, hogy mi lehetséges már ma, és mi lesz teljesen megszokott a jövő intelligens épületeiben.

 

A Beckhoff az IoT-alkalmazásokhoz, a nagy adatmennyiségek kezeléséhez és az analitikai alkalmazásokhoz, valamint a biztonságos felhőalapú kommunikációhoz szükséges összes hardver- és szoftvereszközzel rendelkezik. A légkondicionáló rendszerek gyártói, a rendszerintegrátorok és a rendszerüzemeltetők számára egyaránt számos előnyt nyújt az IoT-megoldások közvetlen beépítése az épületvezérlésbe: egyszerűbb és gyorsabb épületkezelés, az energiafogyasztási adatok központosított, felhőalapú elemzése, a tendenciák áttekinthető rögzítése és a nagy adatmennyiségek egyszerűbb kezelése.

IoT-alapú kommunikáció: a Beckhoff újdonságai

A TwinCAT IoT segítségével az IoT-alapú kommunikációs képességek mind új kivitelezések esetében, mind felújítások során beépíthetők az általános vezérléstechnikába. Az IoT-eszközök integrálása elvégezhető akár a Beckhoff termékeivel, akár más gyártók vezérléstechnikájával – sőt, akár vezérlőrendszer nélkül is, a Beckhoff IoT Coupler nevű buszcsatolója segítségével.
A szabványos – például AMQP, MQTT és OPC UA – protokollok támogatása könnyű és biztonságos kommunikációt tesz lehetővé a felhőalapú rendszerekkel. A TwinCAT IoT Communicator alkalmazással mobileszközökről a TwinCAT folyamat-adatai közvetlenül elérhetők. A gépciklusokkal szinkronizált, fennakadásmentes adatgyűjtést biztosító TwinCAT Analytics szoftver ideális alap a rendszerek előrejelző (prediktív) karbantartásához.

pr022017 Beckhoff ISH web

A TwinCAT IoT segítségével az IoT-alapú kommunikációs képességek az általános vezérléstechnikába építhetők. A gyártók, rendszerintegrátorok és a rendszerüzemeltetők számára egyaránt számos előnyt nyújt az energiafogyasztási adatok központosított, felhőalapú elemzése, a tendenciák áttekinthető rögzítése és a nagy adatmennyiségek egyszerűbb kezelése.

Az épületek felhőalapú automatizálásának előnyei

A Beckhoff teljes körű, PC-alapú épületvezérlési megoldása segítségével a rendszerintegrátorok felgyorsíthatják a tervezési folyamatot, gyorsabban reagálhatnak a tervváltoztatásokra, és a TwinCAT IoT segítségével akár utólag is beépíthetik a privát vagy nyilvános felhőrendszerekkel való kapcsolatot az általános vezérléstechnikai mechanizmusokba. A vezérléstechnológiába integrált felhőkapcsolaton keresztül az épületüzemeltetők gyorsan, rugalmasan, idő- és helyfüggetlenül férhetnek hozzá minden energiafogyasztási adathoz. Az áttekinthetően rögzített tendencia-adatok alapján optimalizálható az intelligens épület energiafelügyelete. A légkondicionáló berendezések gyártói számára a Beckhoff integrált IoT-csatlakozást biztosító és az épületgépészeti rendszerek egészét lefedő, holisztikus vezérlési megoldást kínál. A TwinCAT IoT lehetővé teszi a bonyolult fűtési rendszerek hatékony vezérlését és energiafogyasztásuk csökkentését is.

További információk: www.beckhoff.hu/building és www.beckhoff.hu/TwinCAT-IoT

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

Még több Beckhoff