Skip to main content

Kompakt kialakítás szerelt vezetékekkel

Megjelent: 2024. június 28.

binder M12 panelcsatlakozó bevezető kép logovalTermékoptimalizálás – M12 panelcsatlakozó

Fejlett tömítési koncepció, biztonsági funkciók és fenntartható anyagok jellemzik az M12-es méretű binder panelcsatlakozók legújabb fejlesztéseit. A folyamat-, érzékelő- és meghajtástechnika felhasználói az opcionális árnyékolás és testreszabhatóság előnyeit is élvezhetik.

 

A binder, az ipari kör alakú csatlakozók vezető szállítója, kibővíti M12-es portfólióját a folyamatos M12x1-es rögzítőmenettel rendelkező panelcsatlakozókkal, amelyek már szerelt vezetékekkel rendelkeznek. A korábban kínált merülőforrasztott változatok mellett ez a változat mostantól egy második csatlakozótípussal is elérhető. Ezekkel a termékekkel a binder az automatizálási technológiában, például a folyamatautomatizálásban, az érzékelő- és működtetőtechnikában, valamint a robotikában való alkalmazásokat célozza meg. Itt a panelre szerelhető rész különösen alkalmas a szűk helyekre történő telepítésre, mivel közvetlenül elölről rögzíthető. Ennél a terméknél nincs szükség az M12-es csatlakozóanyára jellemző nagyobb rögzítőmenetekre, például M16x1,5-re.

 

binder M12 panelcsatlakozó

A binder mérnökei kifejlesztettek egy M12-es panelre szerelhető csatlakozóváltozatot szerelt vezetékekkel (Fotó: binder)

 

Tömítő, rögzítő és forgásgátló eszköz

A termék áttervezésének részeként a binder mérnökei egy új típusú tömítési megoldást integráltak. Itt a dugótest nincs bepréselve a csatlakozó­ol­dalon lévő karimás hüvelybe, mint korábban. Ez azt jelenti, hogy a tömítés a hüvely elülső részén történik, nem pedig a műanyag dugótest peremén, biztosítva a kialakítás állandó tömítettségét ipari körülmények között.
Az ólommentes sárgarézből készült, panelbe építésre szánt dugótest ökológiai szempontból fenntartható megoldást jelent. Emellett speciális belső peremmel látták el a csatlakozóaljzat biztonságos rögzítéséhez. Ez a perem a csatlakozóalj elforgásgátlójaként is működik.

 

Tervezési és gyártási lehetőségek

Kérésre a panelbeépítésű csatlakozó teste a vevői előírásoknak megfelelően 45°-os szögben is belenyomható a hüvelybe. A formázás lehetséges, de nem szükséges. Elektromágneses hatásoknak kitett környezetben történő használat esetén a csatlakozóoldalon árnyékolólemez is rögzíthető a hüvelyhez. A panelbe épített csatlakozót opcionálisan egy elfordulás­gátlóval lehet rögzíteni.
Több mint négy évtizeddel ezelőtti piaci bevezetése óta az M12-es csatlakozók vezető szerepet töltenek be az automatizálási terepi eszközök csatlakoztatásában. A klasszikus felhasználási területet, amely korábban az ipari érzékelő-/működtetőberendezéseket jelentette, ma már a robotika, az ipari IoT és az 5G infrastruktúra egészíti ki. Az M12-es csatlakozókra a DIN EN IEC 61076-2 szabvány vonatkozik, és a szabványosításnak köszönhetően elvileg gyártónként cserélhetők. Ez az átjárhatóság a kulcsa az M12 formátum széles körű elfogadásának a gyári és folyamatautomatizálásban. Az átviteli sebesség és a jelminőség teljesítményének javítása mellett az M12 formátum jelenlegi fejlesztései elsősorban a robusztus és megbízható működésre, a csökkentett méretekre, a felhasználóbarát kezelésre és a fenntarthatóságra összpontosítanak. Ebben az összefüggésben a binder termékoptimalizálása fontos lépést jelent a binder ipari automatizáláshoz készült portfóliójának jövőorientált bővítésében.

 

Alkalmazási területek

  • Automatizálási technológia
  • Robotika
  • Folyamattechnika
  • Érzékelő- és működtetőtechnológia

 

Jellemzők

  • Folyamatos M12x1-es rögzítőmenet
  • Öntvény és árnyékolólemez opcionálisan
  • A panelre szerelhető csatlakozó 45°-os szögben is elérhető

 

Franz Binder GmbH & Co. Elektrische Bauelemente KG
Roetelstrasse 27
D-74172 Neckarsulm/Németország
Tel.: +49 (0) 7132 325-0
Fax: +49 (0) 7132 325-150
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.binder-connector.de

 

#42a8ab