Skip to main content

Kompakt elektronikus túláramvédelem 12 mm-es EtherCAT terminálokon

Megjelent: 2018. május 03.

pr152017 Beckhoff EL922x printA rendkívül kompakt EtherCAT-rendszer 24 V egyenfeszültségű elemeihez közvetlen elektronikus túláramvédelmet nyújt az új, EL922x-sorozatú EtherCAT-terminálcsalád. A jelenleg elérhető védelmi eszközökkel ellentétben a vezérlőszekrények költsége és helyigénye a hagyományos, rugalmatlan stand-alone rendszer használata nélkül csökkenthető. Az EL9227 típusú EtherCAT-terminálokkal széles körű követelmények teljesíthetők, valamint lehetővé válik a rendszerek transzparens ellenőrzése is, a számos beállítási lehetőségnek és a folyamatadat-opcióknak köszönhetően.

 

A túláramvédelemre szolgáló, 24 V üzemi egyenfeszültségre tervezett EL922x-terminálcsalád 19 különféle EtherCAT-terminálból áll. Elérhetőek többek között egy- és kétcsatornás, legfeljebb 10 A-ig használható, különféle áramterhelésekhez tervezett változatok is. A terminálok széles választéka az alábbi csoportokból áll:

  • EL9221 és EL9222 típusú terminálok – alapfunkciókkal (például névleges áram beállítása) rendelkező eszközök, amelyek nemcsak a TwinCAT System Manager szoftverrel kezelhetők, hanem kényelmesen egy LED-gombbal is
  • EL9227-xxxx sorozatú terminálok – kiterjesztett funkcionalitású eszközök, amelyeknél számos jellemző a TwinCAT System Manager segítségével paraméterezhető, ilyen például a jelleggörbe vagy az előzetes figyelmeztetési küszöbértékek kiválasztása, a feszültségesés érzékelése, a visszacsatolás határfrekvenciájának beállítása, az eseménynaplózás és a jelszavas szoftverhozzáférés

pr152017 Beckhoff EL922x print


A rendszerbe épített túláramvédelem számos gyakorlati előnyt nyújt a felhasználóknak. Kevesebb huzalozásra van szükség, mivel a szomszédos be/kimeneti terminálok a csatlakoztatáskor automatikusan megkapják a betáplálást. Ezenfelül a vezérlőszekrények kialakítása szempontjából is előnyös a kisebb hely-, illetve költségigény, mivel nincs többé szükség kiegészítő áramkörökre és más digitális be-/kimenetekre vagy kiegészítő tápellátásra. A terminálokkal az EtherCAT-rendszeren keresztül számos különféle folyamatadat érhető el. Ilyen például a kihasználtsági fok, a terhelőáram, a be/kimeneti áramterhelés, az alul- vagy túlfeszültségszint, valamint a visszacsatolás beállításai. Mindez átlátható rendszermonitorozást, minimális állásidőt, egyszerűbb hibaelhárítást és az üzemi előzményadatok átfogó áttekintését teszi lehetővé.


További információ: www.beckhoff.hu/el922x

 

BECKHOFF Automation Kft.

1097 Budapest, Gubacsi út 6.

Tel.: + 36 1 501 9940

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.beckhoff.hu

 

Még több BECKHOFF Automation