Skip to main content

Kitekintés az automatizált tesztelés jövőjébe cikksorozat

Megjelent: 2017. március 02.

ni szemDr. James Truchard, a National Instruments (NI) társalapítója és igazgató tanácsának elnöke tollából közöltük azt az áttekintő cikket, amelyben a méréstechnika fejlődését, és az NI cégnek a szakterület megújulásában vállalt szerepét foglalta össze. Cikke végén Dr. Truchard jelezte, hogy a méréstechnológia fejlődésének különböző aspektusait részletesebben elemző további tanulmányok is megjelennek a cég „Automated Test Outlook 2017” kiadványában. Úgy véljük, ezek az elemzések szemléletformáló hatást gyakorolhatnak azokra, akik a szoftverbázisú, automatizált méréstechnika alkalmazását tervezik. 

A kiadványban megjelent öt tanulmányt az érdeklődők rendelkezésére bocsátjuk, havonta folyamatosan publikálva (a már közzétett cikkek a linkre kattinta elérhetők). Az öt cikk rövid tartalma:

 • "Driven by Necessity"
  Az életvédelmi előírások és a szoftver alapú fejlesztések eredményeképpen a környezetszimulációs (HIL) tesztelések a közlekedési gyártóipar előterébe kerültek, egy olyan világban, melyben a programok egyre hangsúlyosabb szerepet játszanak

 • "Reconfigurable Instrumentation"
  A mérőrendszerek átkonfigurálásának különféle okai lehetnek: új követelmények teljesítése vagy más műszerek kalibrálási, illetve javítási időszakokban történő helyettesítése.

 • "Optimizing Test Organizations"
  Hogy egy teszteléssel foglalkozó szervezet stratégiai szereplővé válhasson, a fokozatosság elvét követni a szabványos mérőkörnyezetek kiépítésétől egészen a döntéshozatalt támogató adatkezelési infrastruktúra létesítéséig.

 • "Software-Centric Ecosystems"
  A technológia szoftverorientált természetéből adódóan az automatizált mérőrendszerek képességei a termelékenység fokozása és magasabb szinten összehangolt üzemvitel biztosítása irányába fejleszthetők.

 • "Managed Test System"
  Miközben a tesztelő rendszerek képességeinek továbbra is a Moore-törvény szab határt, az új adatkezelési és kommunikációs technológiák révén további teljesítmény- és költségoptimalizálási lehetőségek nyílnak meg.

Az angol nyelvű eredeti tanulmányok innen tölthetők le: 
www.ni.com/ato