Skip to main content

Kis méretű plug-in energialánc

Megjelent: 2022. március 17.

igus lidAz igus kis méretű readychain micro-speed plug-in elven működő energialáncával a telepítési idő akár 80%-kal csökkenthető, és lehetővé teszi az energialánc-rendszerek gyors telepítését kis beépítési helyeken is.

 

 

 

 

Az igus csatlakozásra kész energialánc-rendszerei a readychain speed segítségével pillanatok alatt, szerszámok használata nélkül beépíthetők. Ezáltal a beépítési munkálatok átfutási ideje, valamint az ezzel járó állásidő és karbantartási idő minimálisra csökkenthető. Így a beépítésre kész energialánc-rendszerrel a szerelési idő 80%-a takarítható meg. Az új readychain micro-speed kifejezetten kis méretű alkalmazásokhoz és beépítési helyekre is megfelelő.

 

igus

A readychain micro-speed az igus legkisebb készre szerelt, csatlakozásra kész energialánc-rendszere (Forrás: igus GmbH)


Nem számít, hogy melyik iparág, ország vagy cég: a vezetékek meghibásodásából adódó gépleállás, az ezzel járó állásidő és költségek jelentősek lehetnek. A cégeknek pár perces kiesés is több ezer euróba kerülhet. Ilyen esetekben a csatlakozásra kész igus readychain speed segítségével az energialánc-rendszer gyorsan és egyszerűen cserélhető, a gép pedig azonnal újra üzembe helyezhető. Különösen szűk beépítési helyekre mostantól az igus a readychain micro-speed változatot kínálja.

 

A vezetékek olyan gyorsan cserélhetők
mint egy laptop hálózati kábel

Az igus az új readychain micro-speeddel bővítette energialánc-megoldásainak portfólióját. Mindössze 20 mm-es szélességének és belső magasságának köszönhetően a rendszer különösen alkalmas olyan alkalmazási területeken, ahol kevés hely áll rendelkezésre, például szerszámgépek ajtónyitásához. A readychain micro-speeddel a vezetékek kábelcsere előtti leválasztásához nem szükségesek szerszámok, mivel a csatlakozók az energialáncba vannak integrálva, és a kábelek mindkét oldalon eleve be vannak kötve. Az egész szerelvényt úgy tervezték, hogy egyben csatlakoztatható legyen. Az ellendarab egy dugaszolóaljzattal ellátott kiegészítő ház, amelyet peremes csatlakozással lehet a gépházra illeszteni. A plug-in kialakításnak köszönhetően az energialánc cseréje olyan egyszerű, mintha egy laptop hálózati kábelét kellene cserélni – szerszámok, know-how és technikusok nélkül megoldható. Ezt a feladatot bárki, aggodalom nélkül elvégezheti. Markus Hüffel, az igus readychain termékmenedzsere kiemeli: „A rugalmas megoldásnak köszönhetően meghibásodás esetén gyorsabban reagálhatunk, így az állásidő a töredékére csökkenthető. Mindez kis befektetéssel.”

 

Testre szabott rendszer egyedi megoldásokhoz

A readychain micro-speed pontosan az alkalmazásukra szabott interfészmegoldást kínál az ügyfeleknek. Szinte szabadon konfigurálható, és a nagy méretű readychain speedhez hasonlóan az igus chainflex kábelek széles skálájával kombinálható – beleértve a táp-, BUS-, Ethernet- és száloptikai kábeleket is. Az energialáncnak köszönhetően a kábelek védettek a mechanikus sérülésektől. „A szükséges dugók, házak és csatlakozók egyedileg tervezhetők” – hangsúlyozza Hüffel. – „Így a vásárló mindent egy forrásból tud beszerezni, és minden energialánc személyre szabott termékké válik.”

 

 

 

IGUS GmbH

Az igus GmbH mozgásérzékeny műanyagokat fejleszt és gyárt. Ezek a kenőanyagmentes, nagy teljesítményű műanyagok javítják a technológiát és csökkentik a költségeket, bármilyen mozgásformánál. Az energiaellátó rendszerek, a nagy rugalmasságú kábelek, a sikló- és lineáris csapágyak, valamint a tribopolimerekből készült menettechnika terén az igus világszerte piacvezető. A kölni székhelyű családi vállalkozás 35 országban van jelen, és világszerte több mint 4500 embert foglalkoztat. 2020-ban az igus 727 millió eurós árbevételt ért el. Az iparág legnagyobb tesztlaboratóriumaiban végzett kutatások folyamatosan újításokat és nagyobb biztonságot nyújtanak a felhasználók számára. 234 000 termék áll rendelkezésre raktárkészletről, és az élettartam online kiszámítható. Az elmúlt években a vállalat belső, induló vállalkozásokon keresztül is terjeszkedett, mint például a golyóscsapágyak, a robotizált fogaskerekek, a 3D nyomtatás, az RBTX platform a lean robotikához és az „intelligens műanyagok” az Ipar 4.0 számára. A legfontosabb környezetvédelmi beruházások közé tartozik a „chainge” program – a használt elektronikus láncok újrahasznosítása – és egy olyan vállalatban való részvétel, amely műanyaghulladékból olajat nyer vissza.

 

 

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest,
Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu