Skip to main content

IX. LED Konferencia – ajánló

Megjelent: 2018. január 15.

LEDKonferenciaA Világítástechnikai Társaság 2018. február 6–7-én rendezi meg a IX. LED Konferenciát


A MEE Világítástechnikai Társaság IX. LED Konferenciával indítja éves szakmai programsorozatát, melynek helyszíne az Óbudai Egyetem, Tavaszmező utcai kampusza. Figyelem! Helyszínváltozási frissítés 2018-02-01: új helyszín: LURDY Konferencia- és Rendezvényközpont (részletek itt)

 

A konferencia mottója: 

LED világítás – az energiahatékonyságon túl…

 

A LED világítótestek fényhasznosítása napjainkra elérte és számos területén túlszárnyalta a hagyományos fényforrásokkal üzemelő rendszerek teljesítőképességét.
Ma már világosan látjuk, hogy a LED-ek nem egyszerűn csak jó hatásfokú fényforrások, amelyek fokozatosan átveszik az izzólámpák, a fénycsövek és a nagynyomású kisülőlámpák helyét.
A világítódiódák minden eddigi fényforrásnál könnyebben integrálhatók elektronikai rendszerekbe, egyszerűen vezérelhetők, műszakilag minden lehetőség adott, hogy olyan színű és intenzitású fényt hozzunk létre, amelyet a felhasználó egy adott pillanatban igényel. A LED rendszerekkel a világítástervezők rendkívül sokféleképpen alakítható eszközt kaptak a kezükbe és az ebben rejlő lehetőségeket csak most kezdjük felfedezni és kiaknázni.
A IX. LED konferencia számos előadása az új világítástechnikai alkalmazásokkal foglalkozik. Olyan kérdéseket feszegetnek, amelyek túlmutatnak a világítástechnika hagyományos kérdésein:
• Hogyan hat a LED világítás az egészségre és az életminőségre?
• Mire használhatjuk az internetről vezérelhető világítótesteket?
• Hogyan kapcsolódik a LED világítás mint infrastruktúra a Tárgyak Internete (Internet of Things, IoT) világához?
• Mi a szerepe a világításnak az okos városokban?
Több előadás foglalkozik majd a LED-ek méréstechnikájával, a LED világítótestek fénytani és elektromos minősítésével, megbízhatósági vizsgálatokkal. Az előadásokat követő vitákban és a kávészünetben lehetőség lesz a LED rendszerek üzemeltetése során összegyűlt tapasztalatok kicserélésére és megvitatására.
Az eddigi LED konferenciákhoz hasonlóan most is megszervezzük a konferenciához kapcsolódó kiállítást, amelyen hazai világítástechnikai cégek mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat.

Néhány fontos tudnivaló:

Még több LED Konferencia