Skip to main content

IP67-es PLC Direkt felhőkommunikációval és multiprotokoll Ethernet-tel

Megjelent: 2020. szeptember 25.

TurckA beépített átjárónak köszönhetően az IP67-es védettségű, robusztus TBEN-L PLC közvetlenül kapcsolódhat a Turck felhőjéhez, hogy egyszerűen továbbíthassunk a gép karbantartásához és vezérléséhez fontos információkat.

 

 

 

 

A Turck a világon elsőként mutatott be olyan IP67-es ipari vezérlőt, amely a beépített CODESYS PLC funkció mellett képes felhőszolgáltatásokhoz kapcsolódni, és ezek mellett a multiprotokoll Ethernet technológiának köszönhetően különböző Ethernet protokollokon is kommunikálni. Az új duál-MAC-mód teszi lehetővé, hogy a modul az egyik porton az automatizálási hálózathoz csatlakozhasson, míg a másik porton biztonságosan elválasztott kapcsolatot használhassunk a felhőkommunikációra az interneten keresztül. Ha nincs szükségünk internetes kapcsolatra, úgy a két port két különböző hálózaton kommunikálhat, mint pl. egy Profinet eszköz és egy Profinet / EthernetIP vagy Modbus master.

 

Turck1020


Mivel az eszköz képes a felhőszolgáltatókkal közvetlenül kommunikálni, ezért elhagyhatjuk a további kommunikációs hardvereket, és egyszerűbbé tehetjük a tervezési és üzembehelyezési folyamatot. Ezzel jóval alacsonyabb költséggel és kevesebb munkával hozhatunk létre decentralizált automatizálási megoldásokat. Ha összevetjük ezt a megoldást azzal, amikor külön PLC-t és külön átjárót használunk a felhővel való kommunikációra, azt láthatjuk, hogy a TBEN-L PLC programozása jelentősen egyszerűbb és gyorsabb, hiszen nincs szükség interfészre a két egység között.
A felhőben tárolt adatokat a világ bármely pontjáról, bármilyen PC-ről vagy mobil eszközről egyszerűen elérhetjük, ami egyszerűsíti a hibakeresést és a karbantartást, és lehetővé teszi a megelőző karbantartáshoz nélkülözhetetlen gépállapotadatok megjelenítését. A felhő egy böngészőben megjeleníthető egyszerű, letisztult felületen mutatja a szenzorok aktuális állapotát és egyéb, a gép által szolgáltatott adatot. A felhasználók a saját igényeik szerint, programozási tudás nélkül szabhatják testre a felületen megjelenítendő információkat. A határértékeket, mint például meghatározott hőmérséklet-, nyomás- vagy rezgésértékeket ugyanolyan egyszerűen lehet állítani, mint az ezek átlépésekor végrehajtandó műveleteket. Ha szükséges, a Turck felhő akár SMS- vagy email-riasztást is tud küldeni.


Turck Hungary Kft.
1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26–28.
Tel.: +36 1 770 8020
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

www.turck.hu