Skip to main content

IoT konform áramlás és nyomás folyamatérzékelők az Omron-tól

Megjelent: 2018. október 08.

omrpr061c 3245131 lidKülönféle folyadékokat és gázokat alkalmazó ipari folyamatok felügyeletére képesek az Omron új E8FC áramlás és E8PC nyomás folyamatérzékelői, az áramlás és nyomás paramétereinek kettős ellenőrzésével. Emellett hőmérsékletszabályozást is végeznek, és speciális figyelmeztetéseket adnak a folyamatok során előforduló hibákkal kapcsolatban élénk színű vizuális jelzéseikkel, és könnyen leolvasható paramétereikkel, amelyek jól látszanak a fekete-fehér kijelzőn.

 

 

omrpr061a 1845131

 

Az E8FC és E8PC áramlás- és nyomásvezérlő érzékelők az IO-Link COM3 kommunikációt alkalmazva továbbítják a megfigyelt rendszer állapotát, valamint ismertetik az önellenőrzés adatait és paramétereit is.
Az érzékelők az Omron „Vertical Integration Concept” (Függőleges integráció) koncepcióját kiegészítve, lehetővé teszik a megfigyelt feldolgozási adatok átvitelét az automatizálási piramis legalacsonyabb szintjéről felfelé, valamint az átviteli beállításokat és paramétereket a legmagasabb szintről lefelé minden érzékelő esetében.

 

omrpr061b 2245131

 

Az új E8FC érzékelők például a járműiparban használhatók a hirtelen leállások, valamint a fröccsöntő- és hegesztőgépek folyadékhűtésből adódó hibáinak elkerülésére. Az új E8PC típus a hidraulikanyomás ellenőrzésének köszönhetően alkalmazható a préselési és feldolgozási hibák elkerülésére különféle préselőgépek, valamint a CNC és ahhoz hasonló megmunkáló gépek esetében.

 

omrpr061c 3245131

 

Az E8FC/E8PC áramlás- és nyomásvezérlő érzékelők által nyújtott technológia előnyeit járműiparon kívül más ipari egységek is kihasználhatják. Ebbe beletartoznak azok az iparágak is, amelyek hasznát veszik a teljes gyártási folyamatban kárt okozó, valamint a végterméket is érintő feldolgozási hibák gyors felismerésének, mivel az új érzékelők hatékonyan használhatók ezen típusú problémák megjóslásában és korai felismerésében.

 

Forrás: az Omron sajtóközleménye