Skip to main content

IoT alkalmazások

Megjelent: 2021. március 17.

ebv lidNem szükséges
a kereket újra feltalálni

Az intelligens, összekapcsolt és megbízható technológia jelentősen megváltoztathatja a vállalatok folyamatainak és működésének irányítását. Az IoT a továbbfejlesztett módszerek és alkalmazások révén növelheti a vállalatok hatékonyságát, ezzel pénzt és időt megspórolva hosszú távon. Ezeket a fejlesztéseket azonban nem kell mindig elölről kezdeni, az EBV kész HW és SW építőelemeket kínál az implementáláshoz.

 

A startupok és a vállalkozások elvárásainak kielégítéséhez szükség van IoT, AI és adatplatformra, amely nemcsak biztonságos és robusztus, hanem kezelhető és méretezhető is. Egy ilyen platform megkönnyíti az eszközök, gépek, emberek és rendszerek összekapcsolását adatok rögzítéséhez, megfigyeléshez és cselekvésekhez.
A növekvő költségek és a korlátozott költségvetés azt jelenti, hogy például a hordozható orvostechnikai eszközökre, flottakezelésre vagy eszközkövető rendszerekre tervezett megoldásnak olcsónak kell lennie, emellett képesnek kell lennie mérhető eredmények előállítására a lehető leggyorsabban. Az ügyfelek egyre növekvő igényeinek kielégítéséhez gondolhatjuk, hogy újra fel kell találni a kereket, de ez nem szükséges.
Az EBV olyan skálázható software-as-a-service (SaaS) alkalmazásokat kínál, amelyek támogatják az ügyfeleket a kiskereskedelemben, az egészségügyben, a gyárakban és a szállításban. A SaaS-alkalmazások az EBV saját IoTConnect platformjára épülnek, és az üzleti igényektől függően 60% és 80% közötti készültségi szinten vannak. Ráadásul az EBV IoT-szakértői segítenek a megoldás testreszabásában és elkészítésében.

 

IoT

 

IoT megoldások az EBV és az ON Semiconductor támogatásával

Az EBV intelligens alkalmazásai ötvözik a fejlett szoftveres képességeket a legkorszerűbb szilíciumalkatrész-technológiákkal – például az ON Semi-conductor RSL10 SiP multiszenzoros platformjával, egy kompakt és átfogó platformmal, amely megkönnyíti az IoT alkalmazások fejlesztését az élenjáró szenzortechnológiával és az ipar legkisebb teljesítményű Bluetooth® Low Energy SoC eszközével.

 

ebv1

 

Az ON Semiconductor RSL10 SiP – egy tokba integrált rendszer

A versenyképes IoT termékek piacra viteléhez megfelelő építőelemekre van szükség. A vezető szenzortechnológiával és az ipar legkisebb teljesítményű Bluetooth® Low Energy SoC-jével az ON Semiconductor RSL10 platform felgyorsíthatja az IoT fejlesztését, és versenyképes, egyedi terméket hozhat létre. Ez az innovatív termék a következőket tartalmazza:
• RSL10 Bluetooth érzékelő
• BME680 integrált környezeti érzékelő
• BMM150 digitális geomágneses érzékelő
• Integrált DSP hardver

 

ebv2

 

RSL10 – rádió SoC, Bluetooth® 5 tanúsítással

Az RSL10 egy Bluetooth® 5 tanúsítással rendelkező, többprotokollos rádiórendszer egy chipen (SoC), amely rendkívül alacsony energiafogyasztással járul hozzá a vezeték nélküli Bluetooth Low Energy alkalmazásokhoz.
Az iparág legcsekélyebb energiafogyasztását kínáló RSL10 fejlett vezeték nélküli funkciókat tesz lehetővé, miközben optimalizálja a rendszer méretét és az akkumulátor élettartamát. A nagy integráltságú rádió SoC kétmagos architektúrával és 2,4 GHz-es adó-vevővel rendelkezik, amely rugalmasságot biztosít a Bluetooth Low Energy és 2,4 GHz-es egyedi protokollok támogatásához. Az RSL10 szoftverfejlesztő készlet (SDK) pedig lehetőséget ad az ultra-kisfogyasztású, alacsony energiafelhasználású Bluetooth alkalmazások gyors fejlesztésére. Főbb jellemzők:
• Ingyenes Eclipse®-alapú ON Semiconductor IDE, valamint a Keil μVision® és az IAR Embedded Work Bench® támogatása
• Teljes Bluetooth Low Energy protokollverem
• Bluetooth Low Energy mesh hálózatok iOS® alkalmazással
• FOTA (Firmware Over The Air) Android™ iOS alkalmazásokkal
• FreeRTOS™

 

ebv3

 

IoTConnect® platform

Az IoTConnect® Platform az EBV felhőalapú, nagymértékben skálázható szoftverplatformja. Képes megkönnyíteni az adattárolást, az alkalmazások létrehozását, valamint az eszközök kommunikációját és kezelését, ideális platform tehát a fejlett IoT megoldások létrehozásához.
Szakértő partnerek támogatásával, mint az EBV és az ON Semiconductor, olyan termékek fejleszthetők, amelyek valós idejű működési adatokat átlátható információkká alakítanak, lehetővé téve a tájékozottabb stratégiai döntéshozatalt.
Az EBV segíthet a korszerű IoT-kompatibilis megoldások kifejlesztésében, ezáltal Ön is segíthet a végfelhasználóinak:
• hozzáférésben a piac legfejlettebb technológiájához,
• működésük figyelemmel kísérésében és egyszerűsítésében,
• az adataik értékének a növelésében, valamint
• a maximális nyereségesség elérésében.

 

Ezenfelül az EBV globális elektronikai alkatrészekkel és integrációs vállalkozásokkal való együttműködésének minden előnye kihasználható, beleértve a tervezési szakértelmet, az alkatrészek kiválasztását, az ellátási láncot és a logisztikát. Vegyen igénybe annyit ezekből a szolgáltatásokból, amennyire éppen a megoldásához szüksége van.
A mai IoT fejlesztési világban nem szükséges a „nulláról” indulni a megfelelő megoldás létrehozásához.

 

 


EBV Elektronik Kft.

Gnyálin István
1117 Budapest, Budafoki út 91–93.
Tel.: +36 30 470 34 96
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ebv.com