Skip to main content

IO-Link Bluetooth adapter és moneo blue

Megjelent: 2021. augusztus 30.

ifm lidAz IO-Link komunikáció az érzékelő mérési értékeinek megbízható és zavarmentes továbbítása mellett kényelmes és gyors, akár távoli szenzorparaméterezést és diagnosztikát tesz lehetővé a felhasználó számára. A kényelem és a rugalmas használhatóság tovább növelhető az ifm electronic által kifejlesztett bluetooth adapter és moneo blue applikációval, amely számítógép nélküli, okostelefonon elvégezhető paraméterezést és diagnosztikát biztosít.

 

Az IO-Linkről röviden

Az IO-Link egy gyártófüggetlen digitális pont-pont kommunikáció, amely tetszőleges szenzor- és aktuátorcsatlakoztatást tesz lehetővé különböző vezérlőrendszerekhez. Más hálózati szintekkel vagy buszrendszerekkel összekapcsolva vertikális kommunikációt valósít meg a vezérlő szinttől egészen a szenzorokig. Az egyszerű és rugalmas telepítést mutatja az is, hogy a master és az érzékelő közötti utolsó szakasz kiépítéséhez egyszerű, háromvezetékes, árnyékolás nélküli kábel is elegendő. Ezen kábel maximális hossza 20 méter lehet. Mivel a teljes hálózaton kétirányú kommunikáció valósul meg, ezért a mérési értékek és kimeneti állapotok mellett lehetőség van a szenzor távolról történő paraméterezésére, illetve diagnosztikai adatok lekérdezésére. Az ifm electronic termékpalettáján megtalálható különböző kialakítású és kommunikációs interfésszel rendelkező masterek segítségével az IO-Link kommunikáció AS-i, Profinet-, Profibus-, Ethernet/IP és EtherCat hálózaton is lebonyolítható. Rendelkezésre álló IoT porton keresztül JSON és MQTT kommunikáció lehetséges.

 

 

ifm 4

 

EIO330 bluetooth adapter

 

EIO330 bluetooth adapter és moneo blue

Gyorsan és akár a gépek között sétálva is ellenőrizheti és paraméterezheti az üzemben lévő IO-Linkes érzékelőket. Ehhez nincs más dolga, mint csatlakoztatni az EIO330 bluetooth adaptert az adott ifm masterhez, és telepíteni az ingyenesen letölthető moneo blue applikációt. A telepítés után már azonnal láthatja és paraméterezheti az érzékelőket (más gyártókét is) és ifm mastereket okostelefonján keresztül. Az alkalmazás lehetőséget kínál a folyamatadatok gyártás során történő rögzítésére is, amelyek további elemzés céljából ZIP-fájlként e-mailben is elküldhetők. A könnyebb azonosíthatóság érdekében az adapterben többféle címke áll rendelkezésre, valamint tetszőlegesen módosítható az eszköz neve is. Az illetéktelen paramétermódosítás vagy hozzáférés megakadályozása érdekében a bluetooth adapter jelszavas védelemmel is ellátható.

 

ifm 3

 

Inline bluetooth adapter

Az E30446 inline bluetooth adapter és a moneo blue applikáció segítségével a felhasználó közvetlenül felügyelheti az IO-Linken keresztül átvitt mérési értékeket és eseményeket. Ehhez egyszerűen csatlakoztassa az adaptert az érzékelő és a master közé, majd hozza létre a bluetooth kapcsolatot az adapter és okostelefonja között. Az inline adapter tökéletes megoldás kijelző nélküli vagy nehezen hozzáférhető helyre beépített IO-Linkes érzékelőkhöz. Az adapter előzménymemóriával is rendelkezik az adatok rögzítéséhez, ezáltal sokkal egyszerűbbé válik a berendezések diagnosztikája.

 

ifm electronic Kft.
9028 Győr, Szent Imre út 59.
Tel.: + 36 96 518 397
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.ifm.com

 

 

 

 

moneo blue applikációk: