Skip to main content

io-key – kulcs a könnyű élethez

Megjelent: 2023. április 11.

ifm lidA mai világban minden szektorban a digi­talizáció és az okosmegoldások állnak a középpontban, hogy megkönnyítsék, biztonságosabbá és pontosabbá tegyék a munkát. Az ifm electronic Kft. io-key rendszerével minden csatlakoztatott érzékelőről egy helyen kaphatjuk meg az információt, és ehhez nem kell más, csak egy tápegység és egy elérhető GSM hálózat.

 

io-key gateway

Az IoT gateway arra lett kifejlesztve, hogy akár két érzékelő folyamatértékeit is a felhőbe továbbítsa és tárolja GSM hálózaton keresztül. Annak érdekében, hogy gyors és egyszerű legyen az üzembe helyezés, készre konfiguráltan integrált sim-kártyával kerül leszállításra. A csatlakoztatott IO-Link érzékelőknek nincs szükségük egy vállalati hálózathoz vagy egy vezérléshez való körülményes csatlakozásra. A felhasználó egy online felületen (1. ábra) végezheti el az adatok elemzését, megjelenítését, valamint a riasztási értékek beállítását is.

 

ifm io key 1

1. ábra io-key online felület

 

Választható időintervallum

A felhasználó négy különböző időintervallum közül választhat, attól függően, hogy milyen gyakran szeretne adatokat kapni az érzékelőkről. Naponta egyszer, óránként, percenként, vagy akár 10 másodpercenként is érkezhet információ az IO-Link eszközökről. A különböző időközökhöz különböző adattarifákat kínál a cég.

 

ifm io key 2

2. ábra Üzembe helyezés néhány lépésben

 

Szivattyútelepek átfolyásérzékelése

Az io-key-nek köszönhetően bármikor ellenőrizhető a mobil telepítésű vagy fix szivattyúállomások funkciója. Ha eltérés van az előírt értékekhez képest, a rendszer azonnal riasztást küld, így a kezelő a lehető leggyorsabban reagálhat, és visszaállíthatja az ideális szivattyúteljesítményt.

 

ifm io key 3

3. ábra AIK001 io-key GSM IoT gateway

 

Tartályok töltésszintmérése

A betonadalék- és nyomtatótinta-tartályoknak, valamint a takarmánysilóknak van egy közös tulajdonsága: teljes kiürülés előtt, újra fel kell tölteni mindegyiket. Az io-key-vel a beszállítók garantálni tudják az ügyfélnek, hogy a termékellátás megszakításmentes és megbízható folyamattá válik. Amint a töltésszint egy meghatározott szint alá csökken, a rendszer automatikusan megindítja az újratöltést.

 

Távolabbi gépek karbantartása

A raktárakban és decentrális hűtőházakban lévő ventilátorokat ugyanúgy felügyelhetik az io-key segítségével, mint távol eső motorokat vagy szivattyúkat egy automatizált mezőgazdaságban. A csapágykárokat, az egyenetlen járást és a hamarosan bekövetkező gépkár hasonló jeleit a rezgésérzékelő képes érzékelni, és az io-key segítségével jelenteni a központi online felületen. Ennek köszönhetően a fontos munkafolyamatokat nem kell megszakítani és a termékminőséget is megtudják őrizni az állandó tárolási feltételeknek köszönhetően.

 

ifm electronic Kft.
9028 Győr, Szent Imre út 59.
Tel.: + 36 96 518 397
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ifm.com

 

#ef9530