Skip to main content

Intelligens változatokban is megjelentek a Bulgin strapabíró 4000-es csatlakozói

Megjelent: 2019. szeptember 09.

rs components bulgin 4000 series smart connector lidA Bulgin, környezeti hatásokkal szemben szigetelést nyújtó kerek dugaszos csatlakozóinak intelligens változataiban egy kisméretű, programozható memória kapott helyet, amely jelzi a biztonságos és helyes kapcsolatot az adatfelügyeleti alkalmazásoknál.

 

 

 

Mostantól új, programozható változatban is elérhető a Bulgin, környezeti hatásokkal szemben szigetelt kerek dugaszos csatlakozóinak népszerű 4000-es sorozata. A nagy igénybevételt jelentő külső környezetben zajló adatfelügyeleti alkalmazások legkülönfélébb módjaihoz kifejlesztett 4000-es sorozatú minicsatlakozók védettsége megfelel a por és víz bejutásával szembeni különböző megelőzési szinteknek, beleértve az IP66, IP67, IP68 és IP69K szabványokat is.

A Bulgin 4000 csatlakozósorozat jellemző alkalmazási területei:

  • mezőgazdasági felügyeleti rendszerekben való telepítés a gazdálkodási folyamatok és hatékonyság tökéletesítése érdekében;

  • tenger alatti olaj- és gázipar távolról irányított járműveinek (ROV-k) használata;

  • automatikus rendszámtábla-felismerő (ANPR) kamerákkal való használat az útbiztonság és a nemzeti biztonsági stratégiák érdekében Európa teljes területén;

  • szivattyúk, világítások, kábelek és vezérlőmodulok szökőkutakba és egyéb nyilvános, vízen alapuló látványosságokba való bekötése különleges események és kiállítások alkalmával.

A 4000-es sorozat mostantól intelligens programozást lehetővé tevő változatokat is kínál egy beágyazott memória jóvoltából, egy beépített EEPROM-chip formájában. Ezek a programozható csatlakozási megoldások például egy távoli adatfelügyeleti alkalmazás központi állomásához csatlakoztathatók, és lehetővé teszik adatok kiolvasását kifejezetten egy csatlakoztatott érzékelőre vonatkozóan. Habár az intelligens csatlakozót nem az érzékelő tényleges adatkimenetének olvasására tervezték, mégis lehetővé teszi a mérnökök vagy műszaki szakemberek számára, hogy gyorsan megtalálják az olyan problémákat, mint például egy érzékelőhöz való helytelen csatlakozás.

 

rs components bulgin 4000 series smart connector

 

A 4000-es sorozat kompakt és sokoldalú, 19,1 mm átmérőjű kerek dugaszos csatlakozókat kínál masszív, az UL94V0 szabványnak megfelelő lángálló anyagokból készült kivitelben. A gyorsan forgó bajonettzáras mechanizmus pedig biztonságos csatlakozást tesz lehetővé speciális szerszámok számára. A nagy teljesítményű, a környezeti hatásokkal szembeni szigetelést nyújtó csatlakozók olyan alkalmazásokhoz is ideálisak, amelyeknél a rendelkezésre álló hely fontos kritérium. A 4000-es sorozat a legkülönfélébb feszültségek és áramok hordozására képes, 4, 6 és 8 pólusú eszközöket foglal magába 5 A, 125 V névleges áram- és feszültségértékekkel, illetve 10 és 12 pólusú egységeket 1 A, 50 V névleges áram- és feszültségértékekkel.

 

Forrás: Az RS Components sajtóközleménye