Skip to main content

Integrált szervohajtás vezérlőszekrényen kívüli automatizáláshoz

Megjelent: 2020. augusztus 25.

beckhoffÚj, rendkívül kisméretű és elosztott rendszerű, AMI812x-sorozatú integrált szervohajtásaival a Beckhoff tovább bővítette 48 V-os egyenfeszültségig terjedő, kompakt hajtástechnikai termékeinek kínálatát. A szervomotor, a kimeneti fokozat és a terepibusz integrálása révén helytakarékos kialakítású eszközök kiválóan alkalmasak vezérlőszekrényen kívüli automatizálási feladatok megoldására, 400 W-os mozgatási teljesítményig.

 

Az AMI812x típusú integrált szervohajtás EtherCAT-slave eszközként közvetlenül gépre telepíthető, nem igényel dedikált szervohajtást és vezérlőszekrényt sem, ezért rendkívül kompakt, vezérlőszekrény nélküli berendezések kialakítását teszi lehetővé. Az F2 rögzítőperemmel rendelkező, AMI812x-sorozatú termékcsalád háromféle méretben érhető el, 0,5 Nm és 1,1 Nm közötti tartónyomatékkal. Igény esetén többfordulatos, akkumulátoros áthidalás nélküli abszolút forgójeladóval és holtjátékmentes tartófékkel szerelt változatban is rendelhetők a hajtások. További tömítőgyűrűvel a szervohajtás IP 65 szintű védettségűvé tehető, és emellett bármilyen pozícióban telepíthető. TwinSAFE logikával párosítva, opcionálisan az STO (Safe Torque Off – biztonsági nyomatékelvétel) is elérhető funkció.
A vektoros árammérésen és PI-sebességszabályozáson alapuló, gyors vezérléstechnika segítségével rendkívül dinamikus pozicionálási feladatok is megoldhatók. Magasfokú üzembiztonság érhető el különféle jellemzők ellenőrző megfigyelésével, többek között túlfeszültség és feszültségesés, túláram vagy I²T-modell segítségével kiszámított motor-igénybevétel monitorozásával.
Az üzemállapotot beépített állapotjelző LED-ek jelzik ki.

 

Beckhoff AMI812x

A háromféle méretben elérhető AMI812x integrált szervohajtás új termékcsaládot képvisel a vezérlőszekrényen kívüli automatizálás terén


Az elektronika és a motor táplálása M12 tápcsatlakozón keresztül történik. A második, EtherCAT-felületet biztosító M8 buszcsatlakozón keresztül egyszerűen EtherCAT-láncba fűzhetők az eszközök. A tervek között szerepel egy EtherCAT P interfésszel ellátott motorváltozat bevezetése is. A be/kimeneti csatlakozóra (M8) közvetlenül ráköthető két érzékelő vagy beavatkozószerv 24 V egyenfeszültségig és 0,5 A-es áramterhelésig terjedően.
Az összekötőkábelek egyenes vagy könyökcsatlakozóval is rendelhetők. Igen nagy nyomatékok érhetők el az AG2250 típusú termékcsalád megfelelő bolygóműves hajtásával is.

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

 

www.beckhoff.hu/ami812x

 

még több Beckhoff