Skip to main content

InnoElectro – Prológ, 2021. március 25., online konferencia

Megjelent: 2021. március 17.

ai lowMesterséges intelligencia,
kvantuminformatika, űrkutatás,
ipar 4.0, zöldmobilitás

Az InnoElectro Kiállítást és Konferenciát el kellett ugyan halasztani a járványhelyzet okán, ám a Magyarországi Elektronikai Társaság az eredeti időpontban, 2021. március 25-én ízelítőt ad majd a konferenciából InnoElectro Prológ címmel – a 2022 tavaszára halasztott rendezvény előhírnökeként! A meghívott előadókat a legérdekesebb témákat érintve kérték fel, akik egytől egyig szakterületük legkiválóbbjai közé tartoznak.

 

 

14.00 Boa László: Az üzleti mesterséges intelligencia kilövőállásban

Mit tesz a Mesterséges Intelligencia Koalíció az MI-fejlesztések támogatása érdekében? A jelenleg folyamatban lévő előkészítő munkálatok milyen főbb célok mentén zajlanak? Milyen konkrét projektekre, kézzelfogható eredményekre számíthatunk az MI Koalíciótól? Miért érdemes csatlakozni a koalícióhoz? Mik legyenek az első lépések? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadó. Konkrét példák bemutatásával pedig az MI stratégia megvalósításáról alkothatunk képet!

 

14.30 Dr. Imre Sándor: Kvantuminformatika és távközlés

A 21. század első évtizedeinek kiemelt kutatási, fejlesztési iránya a kvantummechanika informatikai és távközlési alkalmazási lehetőségeinek feltárása és mérnöki gyakorlatba történő átültetése. Az előadás áttekinti az alapelveket és mindkét területen a legígéretesebb alkalmazási megoldásokat.

 

15.00 Dr. Ferencz Orsolya: A magyar űrtevékenység helyzete és lehetőségei

A 21. század és modern kori életünk elképzelhetetlen űreszközök nélkül. Ma már a világgazdaság jelentős húzóágazata az űripar. Ezért is kapcsolt Magyarország nagyobb sebességre a támogatásában, a nemzetközi együttműködések elmélyítésében. Hazánk 2015-ben vált az ESA (European Space Agency) teljes jogú tagjává, amellyel számtalan, addig nehezen elérhető lehetőség nyílt meg a magyar szakemberek számára. Mi történt az elmúlt években? Milyen lépéseket tettünk eddig, hogy a nemzetközi projektekbe sokkal aktívabban kapcsolódhassunk be? Milyen lehetőségek állnak a magyar kutatók és cégek előtt az űrkutatásban és az űriparban?

 

15.30 Matt Kelly: Enabling the Factory of the Future – Implementing IPC-2591 (CFX) – Angol nyelvű előadás

We are now in the early stages of the next industrial revolution; Industry 4.0. For the first time the electronics manufacturing industry is at the cusp of implementing and applying many new technologies, approaches, and ways of working. At the heart of this transformation is digitization of operations and access to real-time manufacturing big data.

 

16.00 Bob Willis: Low Temperature Assembly and Robotic Soldering Processes – Angol nyelvű előadás

Low temperature soldering is gaining considerable interest in industry to reduce cost, prevent component and PCB damage and improve reliability. Its different but that does not mean it cannot be introduced into your process with existing process equipment. Generally speaking, solders used regally in assembly reflow at over 220 °C, low temperature solders reflow at under 180 °C or less. Robotic soldering is growing in popularity and is another area of manufacturing where there is a potential for low temperature. During his presentation Bob Willis will show the practice use of both technologies and the issues still to be resolved.

 

16.30 Mennyire zöld a zöld? – Elektromos- és hibridautók, hidrogénmeghajtás

Az online előadások magyar és angol nyelven zajlanak majd, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 

ai low 2

 

Regisztrálni az  innoelectro.com címen lehet.