Skip to main content

INGUN mérőtűk és mérőadapterek

Megjelent: 2020. február 10.

ingun lidTesztelési megoldások a digitális átalakulás – az 5G kihívásainak – folyamatában

A napjainkban tapasztalható digitális átalakulás folyamatainak hatására a vizsgálati megoldásokra és tesztrendszerekre vonatkozó követelmények is változásban vannak. A mérőadapterek és kifinomult tesztelési megoldások területén tevékenykedő INGUN Prüfmittelbau GmbH tartja a lépést, és a jövőben is optimalizált minőségbiztosítási megoldásokat kínál. A cég mostantól saját közvetlen magyarországi értékesítési képviselettel is rendelkezik.

 

Az INGUN Prüfmittelbau GmbH 1971 óta foglalkozik standard, valamint egyéni mérőtűk és mérőadapterek gyártásával, amelyek mellett számos tesztelési követelménynek eleget tevő eszközök és kiegészítők széles skáláját kínálja. Ezeket a tesztelési megoldásokat minden iparágban alkalmazzák az autóipartól a fogyasztói elektronikáig, az összes elektromos és elektronikus tesztelési eljáráshoz megfelelőek.
Az INGUN rugós tesztszondái (mérőtűi) tesztalkalmazások széles körénél precíz, megbízható érintkezést garantálnak az olyan elektronikus szerelvények konzisztens tesztelési pontosságához, mint a nyomtatott áramköri kártyák, csatlakozók és kapcsolók. A német gyártó a tesztberendezés tartozékainak – mérőadaptereinek – széles termékpalettájával pedig az egyéni testreszabási opciók bő választékát teszi elérhetővé.

 

01ingun

INGUN mérőtűk és mérőadapterek

 

Megoldások a vizsgálati és tesztrendszerek jövőbeni piacára

Az utóbbi évtizedekben gyors fejlődésen ment keresztül a mobilkommunikáció, ennek során az 5G lesz az az új mobilkommunikációs szabvány, amely 2020-tól fenntartható módon meg fogja változtatni a világot.
Nemcsak a mobilkommunikációt, hanem az élet különböző területeit is össze kell kapcsolni egymással. Az adatátvitel nagyságrendekkel gyorsabb lesz a jelenlegi adattranszfer-sebességekhez képest. A jövőben óriási mennyiségű adat továbbítása válik lehetővé vezeték nélkül és valós időben. Ennek során az infrastruktúra el fogja érni a határait, az átviteli frekvenciasávok egyre szűkebbek lesznek, és az alacsonyabb frekvenciatartományt már más szolgáltatások fogják elfoglalni.
Az első 5G hálózatok jelenleg a 3 GHz és 4 GHz közötti tartományban épülnek ki. Ezenkívül tervezik a 28 GHz és 43 GHz közötti hálózatot – ez a „milliméteres hullámnak” nevezett terület új kihívást jelent a jelenlegi tesztelési megoldások számára olyan technológiai akadályokat eredményezve, amelyek csak számos know-how-val és mérnöki ismerettel küzdhetők majd le.
A digitális átalakulás hatásai az ipar valamennyi szegmensében érzékelhetőek, és ennek következtében a vizsgálati megoldások világa is megváltozott. Már a jelenlegi INGUN termékek is alkalmasak az 5G környezetekben végzendő tesztelésekhez, mérésekhez, emellett a cég folyamatosan fejleszti a legmodernebb mérőtűit, mint például az U.FL érintkezővel ellátott HFS-852 miniatűr csapot vagy az érintkezők széles portfóliójával (U.FL, MM8030, SMA, SMP, MS180 vagy MS156) használható HFS-856 sorozatot.

 

02ingun

Egyedi vizsgálati megoldások a kommunikációs üzletág számára, INGUN HFS-856 alkalmazása

 

Magyarországi közvetlen értékesítés

Az INGUN a kiemelt országokban – Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Romániában és Bulgáriában – folytatott saját közvetlen értékesítéssel biztosítja az ügyfelekkel való kompetens, kvalifikált és szoros együttműködést. „Gazdasági szempontból ezek az országok fontos termelési helyszínekké váltak az elektronikai ipar számára” – fejtette ki Jochen Müller, az INGUN ügyvezető igazgatója. – „A régióban megnövekedett jelenlétünkkel még közelebb kerülünk ügyfeleinkhez, valamint gyorsabban és célzottan tudunk reagálni egyéni igényeikre. Saját értékesítési csatornánk közvetlen hozzáférést biztosít ügyfeleinknek konstanzi székhelyű szakértőink know-how-jához.”
A közvetlen értékesítés által nyújtott előnyökön (közvetlen INGUN értékesítési csatorna, rövid szállítási határidők, műszaki segítség) túlmenően az INGUN a mérőadapterek területén szerzett több éves tapasztalatának köszönhetően termékoktatások és workshopok formájában is egyedi műszaki szakértelmet kínál ügyfelei számára.

 

Kapcsolat: Páncél Péter
Area Sales Manager Hungary
Mobile: +36-70-405-25-25
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

INGUN Prüfmittelbau GmbH
Max-Stromeyer-Str. 162
D-78467 Konstanz, Germany
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ingun.com