Skip to main content

igus Robot Control

Megjelent: 2020. szeptember 01.

igus2Intuitív robotvezérlés digitális tükörkép alkalmazásával

Az igus teljesen egyedülálló vezérlőszoftvert fejlesztett ki a robotok programozásának megkönnyítése érdekében, amely segítségével programozhatók és vezérelhetők a robot különféle kinematikai műveletei. A mozgásokat egy digitális tükörkép szimulálja. A megoldásnak köszönhetően a felhasználó már a robot megvásárlása előtt is elvégezheti a kívánt robotikai megoldás programozását.

 

A robotok – legyen szó csuklós karú robotokról, delta robotokról vagy akár lineáris robotokról – egy sor feladatot ügyesen és gyorsan elvégeznek, alkalmasak például áruk dobozból való kivételére, mintavételre, vagy dobozok gépből való eltávolítására is.
Az igus Robot Control szoftverét alkalmazva a felhasználók még a robotikai rendszer megvásárlása előtt kipróbálhatják, hogy melyik robot felel meg a legjobban az igényeiknek. A szoftverben az igus valamennyi robotjához tartozik egy digitális tükörkép, amely az igazi robothoz hasonlóan programozható és tanítható. A robotvezérlő rendszer a későbbiekben a robot intuitív programozására is használható, ugyanis az igus Robot Control szoftver valamennyi programozási művelete alkalmazható az igazi robotnál is.
A szoftver online, ingyenesen elérhető, ráadásul licenc nélkül is használható, a komplett hardvercsomag – például egy integrált vezérlőrendszerrel és vezérlőszekrénnyel ellátott lineáris drylin robot – pedig már 5000 euró kereskedelmi ártól megvásárolható.


Könnyen programozható robotok

Az igus Robot Control vezérlőszoftver segítségével a felhasználók 3D kezelőfelületen keresztül egyszerűen mozgathatják a digitális tükörkép valamennyi tengelyét. A tanítási funkciónak köszönhetően a robot még robotcsatlakozás nélkül is egyszerűen programozható és tanítható. A tanításhoz mindössze a kívánt helyre kell állítani a robotot, és meg kell adni, hogyan mozogjon. A művelet mindaddig ismétlődik, amíg a kívánt mozgási profil létre nem jön. A robot egyszerűen bővíthető a hozzáillő működtetőegység-adapterekkel, például fogókkal, a szerszám középpontja pedig automatikusan változik. A szoftverben lehetőség van többek között virtuális dobozok felszerelésére is, amelyek megakadályozzák, hogy a robot nekiütközzön a gépeknek. Az igus Robot Control kommunikációs interfészen keresztül digitális IO, míg IP-címen keresztül Ethernet kapcsolat segítségével csatlakoztatható magasabb szintű vezérlőrendszerekhez.
Az igus fejlesztői még tovább kívánják bővíteni a vezérlőrendszert: „A jövőben felhőalapú szolgáltatásokat kívánunk bevezetni, például képintegrációt, távoli üzembe helyezést, valamint alacsony költségű online képzéseket, amelyekre előre lehet majd jelentkezni. A webkamerán keresztül végzett képértékelés, illetve a tárolókiválasztó megoldások is felhőalapú rendszerként működnek majd” – összegezte a jövőre vonatkozó elképzeléseiket Alexander Mühlens, az igus GmbH automatizálási technológiáért felelős vezetője.

 

 igus

Az igus Robot Control szoftver online, teljesen ingyenesen áll rendelkezésre, és egyszerű bevezetést jelent az automatizálás témakörébe. A digitális tükörképet alkalmazó vezérlőszoftvernek köszönhetően a felhasználó számára lehetőség nyílik a céljainak legmegfelelőbb robot szimulációjára, programozására és vezérlésére (forrás: igus GmbH)

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest, Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu

 

még több igus®