Skip to main content

igus E4Q energialánc-szerkezet

Megjelent: 2021. április 01.

igus lidBiztonságos kábelvezetés szempontjából nem támogatott, valamint hosszú vezetékutakhoz fejlesztette ki az igus az új E4Q energialánc-szerkezetet. A szerkezet bionikus ihletésű kivitele okán csökken az energialánc súlya, míg a reteszelő fülekkel ellátott keresztlécek jóvoltából 40%-kal lerövidül az energiaellátó rendszer szerelési ideje.

 

 

Az elődjénél, az E4.1 modellnél robusztusabb új E4Q energialánc különlegessége, hogy szerszámok nélkül teljesen felnyitható és lezárható egy speciális keresztléckoncepció segítségével. A rendszer univerzális szeparátorokból és reteszelhető polcokból áll. A kábelvédő szeparátorokon egy rácsot alakítottak ki a polcok behelyezéséhez. A vezetékek belső elválasztásának összeállításához a felhasználónak először a szeparátorokat kell a keresztlécekre helyeznie. Ezután a polcok mindkét oldalról a kívánt szintre tolhatók, akár a belső, akár a külső sugár mentén.

 

igus

 

A polcok rögzítését a helyükön integrált csúszka teszi lehetővé, ezért azok biztonságosan a helyükön maradhatnak még nagy energialánc-gyorsulások esetén is. „Még abban az esetben sem, ha a szerelő elfelejtette rögzíteni a polcot, ez nem jelent problémát” – magyarázza Jörg Ottersbach, az igus üzleti divíziójának üzletágvezetője. A keresztléc behelyezésekor a reteszelő fülek zárjai automatikusan aktiválódnak. Figyelmetlenségbiztos és biztonságos koncepció minden alkalomra. „Ha a felhasználó meg akarja változtatni az energialánc belső elválasztását, egyszerűen a belső vagy a külső sugár mentén kinyithatja a keresztlécet, a hozzáférhetőség függvényében, az oldalsó csúszka segítségével kinyithatja a polcot és kihúzhatja.” Az igus az új belső elválasztást négy különböző szélességű E4Q energialáncmérethez kínálja.

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest,
Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu