Skip to main content

igus chainflex kábelek új, 300 voltos UL-tanúsítvánnyal

Megjelent: 2020. november 02.

igus lAz új, továbbfejlesztett és UL-jóváhagyással rendelkező feszültségosztályú kábeleknek köszönhetően optimalizálható a technológia, valamint mérsékelhetők az energiatovábbító láncok tervezéséhez kapcsolódó idő- és költségráfordítások.

 

 

 

Az Underwriters Laboratories (UL) egy független amerikai szervezet, amely különféle termékek biztonsági jellemzőit vizsgálja. A tűzvédelmi szabályok meglehetősen szigorúak. Csak a tesztelt termékek kapják meg az UL-tanúsítványt, amely garantálja és egyben megkönnyíti, hogy a gépeket és rendszereket az egész világon forgalmazni lehessen. A kábelekkel kapcsolatban az UL előírja, hogy az energiaellátó rendszerben használt, különböző feszültségosztályú kábeleket mindig el kell választani egymástól. Emiatt az energialánc tervezése sokkal hosszabb ideig tart, és többe is kerül.
A technológiai előrelépés és a költségek csökkentése érdekében az igus a CF888, CFBUS.PVC, CF898 és CFBUS.PUR chainflex buszkábeleknél 30 voltról 300 voltra emelte az UL-tanúsítvány szerinti feszültségértéket, és megkapta az UL-tanúsítványt.
Ez egyben azt is jelenti, hogy az azonos feszültségosztályú kábelek közvetlenül egymás mellett vezethetők, tehát mostantól már nem kell külön elválasztva vezetni a kábeleket. „Így nemcsak kisebb lesz a lánc, hanem mivel nincsenek elválasztók, a beszerelési költségek is alacsonyabbak lesznek” – emeli ki az új megoldás előnyeit Rainer Rössel, az igus chainflex kábelekkel foglalkozó üzleti egységének vezetője.

 

igus 

Korábban az eltérő feszültségosztályú kábeleket az UL-tesztelést végző szervezet útmutatása szerint egymástól elválasztva, külön kellett elvezetni, azonban a feszültség 300 voltra növelésével lehetővé válik a chainflex kábelek közvetlenül a nagyfeszültségű kábelek melletti elvezetése. Ennek köszönhetően az igus chainflex buszkábelek új, 300 voltos UL-tanúsítvánnyal rendelkező változatai sokkal nagyobb tervezői szabadságot biztosítanak az energialánc kialakítása során, ráadásul kiveszik a részüket a költségek megtakarításából is (Forrás: igus GmbH)

 

17 millió kettős elmozdulás a tesztek során

A buszkábelek négyféle minőségben, PVC vagy PUR külső bevonattal kaphatók. Ennek köszönhetően mindig könnyű megtalálni a mozgó felhasználásnak leginkább megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkező, ugyanakkor költséghatékony megoldást. A 300V UL buszkábelek tartósságát az igus saját, mintegy 3800 négyzetméteres tesztlaborjában vizsgálta. A 10,3 × d hajlítási sugarú CFBUS.PUR.049 buszkábellel végzett teszt során az elrendezés 17 millió kettős elmozdulást is képes volt elviselni.
A többféle tesztnek köszönhetően az igus teljesen egyedülálló módon az összes chainflex kábelére 36 hónapos garanciát kínál. A műszaki szempontból legmegfelelőbb és legkedvezőbb árú kábel gyors és egyszerű kiválasztásához a chainflex élettartam-kalkulátora a legalkalmasabb. Ebben a speciális alkalmazásban ki lehet választani a felhasználásra jellemző hőmérsékletet, illetve közvetlenül megállapítható az élettartam hossza, valamint összehasonlíthatók a különféle minőségben készülő kábelek árai.

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest, Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 64 86
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu

 

még több igus®