Skip to main content

#HowToRobot – a globális online robotközpont

Megjelent: 2020. május 13.

howtorobot lidA #HowToRobot a világ első globális online robotközpontja. A központ egy digitális piactér keretén belül hozza össze a robottechnológia vevőit és eladóit, amivel egy hiánypótló piaci áttekintést nyújt, növelve ezáltal az automatizált projektek sikerességét világszerte.

 

 

 

Az iparban dolgozók nagyon gyakran olyan feladatokat hajtanak végre napi szinten, amit robotok is elvégezhetnek. A cégek azonban sokszor nem törődnek ezzel, vagy ha próbálkoztak is már, nem a várt eredményeket kapták. A #HowToRobot központ célja, hogy átláthatóvá tegye a robotok iparágát, és segítsen a gyártóknak robotbeszállítókat találni, és ezzel jövedelmezőbbé tenni robotbefektetéseiket.
A világ első digitális robotközpontja segít felgyorsítani az átállás folyamatát. A 2020-ban indított #HowToRobot lehetővé teszi a vevők és eladók számára, hogy megtalálják egymást egy ipari robotok számára létrehozott digitális piactér keretein belül. Ahogy Søren Peters vezérigazgató elmondta, a robotközpont a gyártók legfőbb problémáira kínál megoldást:
„A gyártókon nagy a nyomás világszerte, hogy növeljék a termelékenységüket, javítsák a munkahelyi körülményeket, sőt van, ahol át kell hidalniuk a munkaerőhiányt, illetve béreket kell emelniük. Sokan ezen cégek közül szeretnének automatizálni, de nem tudják, hogyan válasszák ki azokat a robotokat, amelyek a lehető legnagyobb nyereséget biztosítanák számukra.”

 

howtorobot1

Ipari robotok évenkénti üzembehelyezése: 2013–2018 és 2019–2020 közötti becsült értékek (ezer db)


A megfelelő robot kiválasztása egy óriási piacon

A #HowToRobot akkor jött létre, amikor az tapasztalható, hogy több robot és beszállító van, mint valaha. 2018-ban világszerte 422 000 robotot helyeztek üzembe, és a Nemzetközi Robotikai Szövetség előrejelzése szerint ez a szám évente 12 százalékkal fog növekedni az elkövetkező néhány évben. A piac áttekinthetőségének hiányában azonban a gyártók csak sötétben tapogatóznak.
„A robotpiacon nehéz eligazodni. Hogyan hasonlíthatnák össze a gyártók a beszállítókat és a különböző technológiai megoldásokat egy átfogó kép nélkül? Hogyan lehetnek biztosak abban, hogy a megfelelő robotot vették meg, a legjobb áron? Olyan ez egy kicsit, mint amilyen az informatika világa volt a kezdetekben. Túl sok gyártó fizetett magas árat azért, mert nem a legmegfelelőbb robotot választotta, vagy elfelejtett szervizelési megállapodást kötni a beszállítóval. Ezt szándékozunk mi megváltoztatni” – fejti ki Peters úr.

 

howtorobot2

 

A nagyobb verseny előnyös a vásárlóknak

A #HowToRobot növeli a versenyt a robotpiacon, mivel lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy meghirdessék automatizálási projektjeiket, amikre a beszállítók ajánlatot tehetnek. Ez egy merőben új helyzetet teremt.
„Sok gyártó az optimálisnál jóval kedvezőtlenebb alkuhelyzetbe kerül, amikor nincs verseny. Ha viszont pályázatot ír ki, kiválaszthatja a számára legkedvezőbb ajánlatot” – mondja Peters úr.
A #HowToRobot a teljes automatizálási folyamatot lefedi, a tervezéstől a megfelelő robot megvásárlásáig. A tervezési és befektetési kalkulátoreszközök abban segítenek a gyártóknak, hogy kiválasszák a megfelelő projekteket és teszteljék, vajon megtérül-e a befektetésük. A #HowToRobot rendszerébe már több mint 9000 robotbeszállító fel van töltve, ami átláthatóvá teszi a globális piacot, és biztosítja, hogy minél több gyártó sikerre vigye automatizálási terveit.

 

howtorobot3


A #HowToRobot

A világ első független digitális robotközpontja összeköti a robotok világát. A #HowToRobot összehozza a vevőket és az eladókat.
A központ lehetővé teszi a robotok forgalmazóinak, hogy megjelentethessék új és már bevezetett technológiai megoldásaikat, és hogy a vásárlók ajánlatokat kérhessenek a beszállítóktól egy digitális piactéren. A #HowToRobot abban is segít, hogy a gyártók nyereséges befektetéseket hozzanak tető alá a döntéshozatalt megkönnyítő eszközök igénybevételével és a szakértői vélemények áttanulmányozásával. A #HowToRobot eszközök és források széles körű választékát nyújtja, amelyek segítenek eligazodni az automatizáció útvesztőjében.

A következő kérdésekre lehet választ kapni:

  • Mely folyamatokat tudom automatizálni?

  • Milyen robotizált/automatizált megoldásokra lehet szükségem?

  • Kik a legfontosabb beszállítók és hol találhatók?

  • Kifizetődik-e majd a befektetésem?

  • A legjobb feltételekkel kötöttem-e a szerződést?

 

Eszközök a partnerek segítségére

 

Robotjegyzék – globális szintű katalógus, amely több mint 9000 robotbeszállító, integrátor, gyártó és tanácsadó adatait tartalmazza.


Robotpiac – a robotok keresése mellett lehetőség van az árak összehasonlítására, valamint robotokkal kapcsolatos kérések közvetítésére.


Robotkereső – ez az eszköz segít az ön tevékenységeihez illő automatizálási megoldásokat találni.


Robot Befektetési Kalkulátor – ez az eszköz segít felbecsülni, hogy mekkora előnnyel jár egy fizikai folyamat automatizálása.


Robotinspirációk – cikkek, tanulmányok és szakértői vélemények a piaci trendekről és a robottechnológiáról.

 

A #HowToRobot 100 százalékban független a hirdetőktől és a robotpiac szereplőitől, egy vezető robotikai tanácsadó cég, a Gain&Co. tulajdona.

 

Kapcsolat

Általános kérdések, technikai problémák esetén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.HowToRobot.com