Skip to main content

Honeywell nyomásszenzorok

Megjelent: 2021. január 20.

Fig I

Az érzékelők az elektronika kulcsfontosságú elemei, amelyek a modern automatizálás középpontjában állnak. Ugyanakkor számos olyan környezeti tényezőnek vannak kitéve (például hőmérséklet vagy rezgés), amelyek megnehezítik a pontos mérést. Ez az oka annak, hogy az automatizálási rendszerek – különösen hatékonyság szempontjából – hosszú távú stabilitást és megbízhatóságot igényelnek.

 

A TruStability érzékelők magas színvonalú alkalmazásokba is telepíthetők, amelyek az iparágon belül kiemelkedő pontosságot ±0,25% FSS BFSL-t nyújtanak. Berendezések, gyártósorok, sőt néha teljes gépparkok hosszú távú, stabil működést biztosítják. A kiváló minőségű érzékelők kiválasztása befektetés a jövőbe, minimálisra csökkenti a karbantartási költségeket és az üzemzavarok számát.

 

Fig 1

1. ábra


A nyomásérzékelők kulcsfontosságú tartozékok. Az ezen alkatrészek által végzett méréseket számos tényező befolyásolhatja, például a hőmérséklet ingadozása. Éppen ezért javasolt a Honeywell TruStability-sorozat használata. Ezeket az érzékelőket úgy tervezték, hogy pontos méréseket végezzenek, és hosszú évekig megbízhatóan működjenek.
Az SSC és HSC termékcsoportok TruStability érzékelőit a pontosság és a külső tényezőkkel szembeni ellenállás jellemzi. Piezorezisztív érzékelők, analóg vagy digitális kimenettel (SPI vagy I2C busz). Mérési tartományuk 2,5 mBar és 10 Bar között van. Az érzékelőket olyan házakba tervezték, amelyek alkalmasak NYÁK beépítésre (SMT vagy THT), és ezért közvetlenül a vezérlőáramkörben használhatók. Az SSC és a HSC a következő mérési lehetőségeket kínálja:

  • Abszolút nyomás, a fedélzeti referenciához viszonyítva, ami a vákuum. Az így kapott nyomásmérési érték, egy abszolút érték.

  • Differenciálnyomás, a kimenet arányos az egyes portokon alkalmazott nyomások közötti különbséggel (1. port – 2. port), biztosítva a differenciális mérést.

  • Relatív- vagy nyomásmérés a légköri nyomáshoz viszonyítva.

 

Fig 2

2. ábra  TruStability sorozatú nyomásérzékelők (HSC)


A Honeywell TruStability nyomásérzékelők 1% HSC-sorozatú és 2% SSC-sorozatú hibasávokat kínálnak, beleértve a hőmérséklet minden változását, a legjobb egyenes vonalú hibahatárral, 25 °C-on 0,25% -kal. A TruStability család teljes mértékben kalibrált és hőmérséklet-kompenzált az érzékelők offszetjéhez, érzékenységéhez, hőmérsékleti hatásaihoz és nemlinearitásához a fedélzeti alkalmazásspecifikus integrált áramkör (ASIC) használatával. Ez garantálja a mérés „valódi stabilitását”. A legjobb pontosság érdekében a HSC 1%-os teljes hibasávot érhet el 0–50 °C között, ahol egy alkalmazás szélesebb, teljes hibasávot tolerálhat, az SSC-sorozat pedig 2% TEB-t érhet el a -20 °C és 85 °C közötti hőmérséklet-tartományban.
A Honeywell szenzorokat nem-korrozív, nem-ionizált gázokkal való használatra tervezték, de folyékony közeg opció is rendelkezésre áll. A TruStability termékek sikeresen használhatók hagyományos alkalmazásokban, mint például a HVAC rendszer alkatrészei vagy az ipari pneumatika, valamint nagy precizitású készülékekben, barométerekben, gázkromatográfiában vagy akár orvosi berendezésekben is.

 

TME Hungary Kft.
1146 Budapest, Hermina út 17.
Tel.: +36 1 220 67 56
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.tme.hu