Skip to main content

Hőmérsékletmérés közvetlen közegérintéssel

Megjelent: 2019. június 25.

balluff lidTöbbek között hidraulikus tápegységekben is alkalmazhatók a Balluff kisipari folyamattechnológiához használatos érzékelőinek termékkörét bővítő új, masszív közegérintett hőmérsékletszenzorok

 

 

 

 

A Balluff új, közvetlen közegérintéssel mérő hőmérséklet-érzékelői között megtalálhatók kijelzővel, jeladóval és PT1000 érzékelővel rendelkező típusváltozatok. A kijelző nélküli változat különösen kompakt és rezgésálló, míg a forgatható és jól olvasható kijelzővel ellátott változatok nagyfokú kényelmet és rugalmas telepítést tesznek lehetővé. Verziótól függően a BFT érzékelők PNP kapcsoló kimeneteket tartalmaznak, 0...10 V/4...20 mA analóg jeleket adnak, vagy PT1000 érzékelőként működnek. Egyszerűen telepíthetők, a folyamathoz csak szabványos G és NPT menetes alkatrészekre van szükség. Az integráláshoz mindössze egy 4-pólusú M12 csatlakozót kell a szenzorhoz illeszteni.

 

balluff


A folyamatban szerepet játszó közegek és berendezések állandó szintű nyomon követése nagymértékben hozzájárul a folyamat biztonságához. A nyomás, a szint és a hőmérséklet mind olyan értékek, amelyeket határok között kell tartani. Ha például egy hidraulikus rendszerben ellenőrizni kell a hidraulikafolyadék hőmérsékletét, akkor ez megbízhatóan elvégezhető a közegérintett BFT hőmérséklet-érzékelők segítségével.

 

balluff 02

 

A hidraulikus rendszerben végzett hőmérséklet-ellenőrzés biztosítja a folyadék megfelelő viszkozitását, és ezáltal a gép maximális teljesítményét. A kritikus folyamatparaméterek – például a hőmérséklethatár – közvetlenül a kapcsoló kimenettel vezérelhetők. Az analóg kimenet folyamatos mérési eredményeket biztosít. A BFT hőmérséklet-érzékelők kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a hűtővíz, a kenőanyagok és sűrített levegő ellenőrzésében is, így használatuk számos alkalmazás esetében lehet ideális választás.

 

Forrás: a Balluff sajtóanyaga