Skip to main content

Hagyomány, innováció és vezető szerep a globális piacokon

Megjelent: 2023. március 06.

binder lidDavid Phillipsszel készült interjú

David Phillips sikeresen pozicionálja a binder-csoportot mint hagyományokkal és erős értékekkel rendelkező családi vállalkozást. Ugyanakkor kiemeli a cég innovatív erejét és rugalmasságát, és megfogalmazza a német binder-márka globális igényeit.

 

 

David Phillips
David Phillips a binder UK ügyvezető igazgatója a 2009-es alapítás óta. Nemzetközi értékesítési igazgatóként 2022 eleje óta a binder-csoport világszerte működő kilenc értékesítési irodájáért felel. A 30 éves tapasztalattal rendelkező értékesítési és marketing szakember az elmúlt 20 évet a csatlakozóiparban töltötte. A binder előtt egy független forgalmazó értékesítési igazgatója volt. Elmondása szerint: „A binder olyan piacokra összpontosít, amelyek nagy teljesítményű, kiváló minőségű csatlakozási megoldásokat igényelnek”.

 

 

Pandémia, beszállítói problémák és energiaválság – a 2023-as év is egy nehéz év lesz az egész iparág számára. Hogyan áll jelenleg a vállalata?
David Phillips: A binder-csoport egy gazdaságilag egészséges és nagyon erős vállalat. Következetesen a termékeink minőségére összpontosítunk, és szilárdan szem előtt tartjuk a célpiacainkat. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy még a nehéz években is jól teljesítsünk. A csatlakozók iránti kereslet továbbra is töretlen, így továbbra is jól tartjuk magunkat a kitűzött célokhoz.

 

David Phillips

David Phillips, a binder-csoport nemzetközi értékesítési igazgatója – világszerte kilenc értékesítési irodát vezet világos stratégiával és előre­látással (Fotó: binder)

 

A minőség tehát a binder sikerének kulcsa. Milyen egyéb tényezők fontosak még az Ön számára?
David Phillips: Természetesen a technológiáink és termékeink nagy szerepet játszanak az eredményességünkben, de vannak más, meghatározó tényezők is, amelyek a bindert egyedülálló és sikeres vállalattá teszik. Családi vállalkozásként többet látunk a számoknál és az adatoknál; számunkra a bindernél az emberek állnak a középpontban. Az ő szenvedélyük, elkötelezettségük és képességeik jelentik sikerünk igazi alapját. A vezetőség személyes ügye, hogy olyan vállalati kultúrát alakítson ki, amelyet a tisztelet és a megbecsülés jellemez, és amelyben munkatársaink fejlődhetnek. Nem szabad alábecsülni az azonos szintű, minden vállalati hierarchián átívelő kommunikációt. A bindert a rendkívül hatékony döntéshozatali folyamatok jellemzik. Mindez lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan, hozzáértően és hatékonyan reagáljunk a piacok dinamikájára.

És technológiai szempontból?
David Phillips: Termékeinket a nagyon igényes alkalmazási területek elvárásaihoz igazítjuk. Ez azt jelenti, hogy gondosan követjük, elemezzük és értékeljük a műszaki fejlődést az olyan jövőbeli piacokon, mint a gyár- és folyamatautomatizálás, az orvostechnika,
a robotika vagy a kommunikáció. Ezután következetesen e piacok technológiai követelményeihez igazítjuk termékfej­leszté­sünket, de mindig szem előtt tartjuk ügyfeleink egyedi igényeit is. Egy másik fontos pont a binder-csoporton belül: nagyon átfogó know-how-ra és sokféle műszaki kompetenciára támaszkodhatunk, a rugalmas nyomtatott elektronikától kezdve a szenzorokon és funk­cionalizált textíliákon át az egyedileg tervezett, testre szabott megoldásokig. A technológia szempontjából a binder ITZ (Innovations- & Technologie Zentrum), az innovációs és technológiai központunk játszik meghatározó szerepet, emellett a binder-csoport a rendkívül magas szintű vertikális integrációnak köszönhetően ellenálló, ami nagymértékben függetlenné tesz minket a bizonytalan beszállítói piacoktól.

Az automatizálási technológián kívül további alkalmazási területeket említett a binder-termékek számára. Melyek a legfontosabb célpiacok?
David Phillips: Ezek valóban széles körűek és mind nagyon igényesek. Hagyományos gyártás során természetesen nagyon jól megalapozott az üzemek és folyamatok automatizálása az energiaipartól az élelmiszer-feldolgozásig. Továbbá a méréstechnikában és a vezérlésben is nélkülözhetetlenek a binder-termékek, amelyek az alapkomponensek közé tartoznak. A már említett alkalmazási területeken kívül pedig a világítástechnikára, a nehézipari gépekre, a biztonságtechnikára, a kommunikációs technikára és a közlekedésre összpontosítunk. Mindezen piacokon elemezzük a termékkövetelményeket, például a szabványokat vagy a speciális környezeti feltételeket, figyelemmel kísérjük a trendeket, és azonosítjuk a vonatkozó növekedési potenciált. Minden kulcsfontosságú termékünket pontosan ezekre a piacokra tervezzük, és az adott alkalmazási feltételekhez optimalizáljuk. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy fejlesztéseink mindig szigorúan összhangban legyenek a piacaink követelményeivel.

Ön beszélt a trendekről és a növekedésről. Konkrétan mire gondol?
David Phillips: Az ipari IoT minden iparágban az innováció motorja. A hangsúly az intelligens hálózati csomópontokon van, mint például az érzékelők, működtetők vagy vezérlők, amelyek száma gyorsan növekszik. Ezek mindegyike – természetesen – a nagy teljesítményű, kiváló minőségű, ugyanakkor gazdaságos csatlakozási megoldásoktól függ. A binder számos alkatrésze, mint például az M8 vagy M12 termékeink, a minőségi szabványainknak köszönhetően az ipari alapfelszereltség részét képezik. Ugyanakkor nagyon szorosan figyelemmel kísérjük a fejlődést és ügyfeleink egyedi igényeit is. Például korán felismertük a Single-Pair Ethernet mint különösen fenntartható adatinterfész iránti igényt az automatizálás területén, és hamarosan dedikált termékeket fogunk tudni kínálni. Egy másik példa a díjnyertes NCC technológiánk. Az innovatív csatlakozók még párosítatlan állapotban is iparági szintű védelmet nyújtanak, ami döntő gyakorlati előnyt jelent az orvostechnikában, de a mérési feladatok vagy a kültéri jelzőberendezések alkalmazásánál is.

A binder egy hagyományos német családi vállalkozás, és az alaptevékenysége Németországban zajlik. Ez még mindig megfelel a mai kornak?
David Phillips: A családi vállalkozás hagyományai és értékei a legfontosabb erősségeink közé tartoznak. Ennek nagyon is tudatában vagyunk. Ugyanakkor célunk, hogy a binder-csoportot a csatlakozók területén globális szereplővé fejlesszük, de ez nem ellentmondás. Inkább az különböztet meg bennünket másoktól, hogy képesek vagyunk ötvözni a hagyományos értékeket és az innovációt, valamint a nemzetközi jelenlétet. Mindenekelőtt ez a hármas identitás az, ami a bindernek egyedülálló pozíciót biztosít a versenyben. Természetesen a német piacon túl is gondolkodunk, és 2022-ben ennek megfelelően át is szerveztük értékesítési szervezetünket. Az új feladatkörömmel kapcsolatban – mostantól egy tapasztalt nemzetközi menedzser fogja az új globális stratégiát megvalósítani és előrevinni. Személy szerint kilenc nemzetközi értékesítési irodáért felelek, és a nemzetközi értékesítési csapattal együtt következetesen bővítjük a világméretű elérhetőségeinket.

Melyek a globális stratégia kulcsfontosságú elemei?
David Phillips: A helyi stratégiák a vállalkozói vezetés kombinációjával voltak sikeresek. Egy globális értékesítési stratégia kidolgozásával arra összpontosítunk, hogy az értékesítést egy következő szintre emeljük, miközben megosztjuk a legjobb gyakorlatokat, biztosítjuk a megfelelő szervezetet, üzleti rendszereket és embereket a kulcspozíciókban. Lépésről lépésre terveket fogunk kidolgozni a növekvő piaci lehetőségek közvetlen értékesítési tevékenységekkel és regionális partnerekkel történő megcélzására. A hagyományos termékek, az új fejlesztések és a hozzáadott érték növekedési piacaira összpontosítva globális értékesítési és marketingkampányokat fogunk indítani.

 

 

Logo binderbinder
A németországi Neckarsulmban székhellyel rendelkező binder egy hagyományos értékek által formált családi vállalkozás, amely a kör alakú csatlakozók egyik vezető specialistája. A binder 1960 óta a legmagasabb minőség szinonímája. A binder-csoporthoz tartozik a binder központja, kilenc értékesítési iroda, hét gyártóüzem, két rendszerszolgáltató, valamint egy innovációs és technológiai központ.
A vállalat hat kontinensen további értékesítési partnerekkel dolgozik együtt, és világszerte mintegy 2000 embert foglalkoztat. Németországon kívül a binder telephelyei Ausztriában, Kínában, Franciaországban, Magyarországon, Hollandiában, Szingapúrban, Svédországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban találhatók.

 

 

Végezetül, hogyan látja, hogy a cége felkészült a jövőre?
David Phillips: A jelenlegi politikai és gazdasági fejleményeket figyelemmel kísérjük Európában és a világban, amik sajnos aggodalomra adnak okot. Mi, a binder-csoport azonban jól felkészültünk arra, hogy továbbra is megbízhatóan ellássuk a kulcsfontosságú piacainkon lévő ügyfeleket. Nagyra értékeljük azt a bizalmat, amelyet ügyfeleink a binder márka innovatív erejébe és a binder-csoportba mint megbízható partnerbe vetnek. A binder-csoportnál minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy megfeleljünk ügyfeleink igényeinek, elvárásainak.

 

Franz Binder GmbH & Co.
Elektrische Bauelemente KG
Roetelstrasse 27
D-74172 Neckarsulm/Németország
Tel.: +49 (0) 7132 325-0
Fax: +49 (0) 7132 325-150
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.binder-connector.de

 

#1eadb6