Skip to main content

Gyors meghajtás kedvező áron – új igus hibrid kábel SEW és Siemens motorokhoz

Megjelent: 2019. március 22.

2lid igusAz intralogisztikai, szerszámipari és autóipari alkalmazási területeken üzemeltetett elektromos motorok meghajtásához egyre több szakember választ hibrid kábeleket. Az ilyen hajtásrendszereknél az energiaellátás és az egyéb funkciók továbbítása egyetlen kábelen történik. A motorokat is gyártó Siemens-nél például a kódolókábel helyére egy buszkábelt szerelnek, amelyet az energiát továbbító kábelek mellé helyeznek. Emiatt a kódolóhoz nincs szükség a mérési rendszert kiszolgáló külön kábelre.

 

igus CF280.UL.H hibrid kábel

Kifejezetten az energiatovábbító láncokban való felhasználásra tervezték az igus új, nagy mértékben rugalmas CF280.UL.H hibrid kábelét, amely kiválóan alkalmazható a SEW és Siemens motorokkal kiépített hajtásrendszerekben a szerszámgépektől kezdve az autógyártáson át egészen az intralogisztikáig. Ennek oka többek között az, hogy a kábel akár 10 × d hajlítási sugárral is beépíthető, és a -25 és +80  Celsius-fok közötti tartományban megbízhatóan üzemeltethető. A gyártó elvárásaitól függően az új hibrid kábel fekete vagy narancssárga, olajálló PUR külső bevonattal készül, amely egyben a hűtőfolyadéknak és a lángoknak is ellenáll. A nagy lefedettséget biztosító fonott árnyékolásnak köszönhetően a kábel jó EMC-védelemmel és hosszú élettartammal rendelkezik. Az igus mintegy 2750 m2 alapterületű tesztlaborjában, 7,5 × d hajlítási sugárral végzett tesztek során a hibrid kábelek több mint 8 millió ciklust teljesítettek meghibásodás nélkül.

 

3igus

 

readycable kiszerelés

A felhasználók elvárásait szem előtt tartandó, az igus gyárilag a megfelelő csatlakozóval szereli fel valamennyi kábelét. A mintegy 24 gyártói szabványnak megfelelő 4200-nál is több meghajtókábel közül az ügyfelek minden esetben megtalálhatják az adott alkalmazási területen leghatékonyabban felhasználható kábeltípusokat. Az összeszerelést követően az összes chainflex kábelt alapos – mozgás közbeni, valós körülmények közötti – tesztelésnek vetik alá, majd szigetelik azokat.

A teljesen új elvek alapján, kifejezetten az energialáncokban való felhasználásra tervezett CF280.UL.H hibrid kábelt az igus méterenkénti kiszerelésben vagy csatlakozásra kész readycable kivitelben is kínálja, egyedülállóan hosszú idejű – 36 hónapos – garanciával, valamint az amerikai UL-szabvány mellett, az orosz piacon fontosnak számító EAC- és CTP-tanúsítással.

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest
Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu

 

Még több igus®