Skip to main content

Gépek és vezérlőszekrények méretének csökkentése integrált hajtástechnikával

Megjelent: 2018. február 09.

pr122017 Beckhoff AMP8000 printA Beckhoff új, AMP8000 típusú elosztott szervohajtásrendszere új eszközt ad a moduláris gépek tervezőinek kezébe. A helytakarékos, ultrakompakt AMP8000 esetében a szervohajtás közvetlenül a szervomotorba van beépítve. A vezérlőszekrényben csak egy csatolómodult kell elhelyezni, amely egy elosztóegységen keresztül egyetlen kábel segítségével táplál több szervohajtást, mivel a teljesítményelektronika közvetlenül a gépben található. Az eredmény: jelentős megtakarítás a költségek, a helyigény, az anyagok és a telepítés terén.

 

A hajtástechnika vezérlőszekrényen belüli helyigénye egyetlen csatolómodulra csökkenthető az AMP8000 segítségével. Egy ilyen egység az EtherCAT-jelet és tápfeszültséget egyetlen kábelen keresztül továbbító EtherCAT P-technológia révén akár öt elosztott AMP8000 típusú szervohajtást is képes vezérelni. Mindezt egyetlen, IP67 védettségű AMP8805 elosztómodulon keresztül. Mivel a teljes AMP8000-rendszer láncolható, akár bonyolult mozgásvezérlő összeállítások is megvalósíthatók – meglepően egyszerű topológiával. Ráadásul a Beckhoff előre szerelt kábeleket is kínál, amelyekkel jelentősen egyszerűsíthető a topológia, és minimalizálhatók a kábelezési hibák. A telepítési munkát jelentősen megkönnyíti, hogy a motorok kevesebb kábellel és rövidebb bekötési utakon érhetők el.

 

pr122017 Beckhoff AMP8000 print

 

Hajtások hatékonyabb integrálása  optimalizált felépítéssel

Az AMP8000 hajtásintegrálási elrendezés egyedülállóan kompakt kialakítású. Mivel a tápmodul kényelmesen elérhető helyen – a motor tengelyének hátsó végénél – található, az új, elosztott szervohajtások rögzítési pontjai megegyeznek az általánosan alkalmazott, már bevált, AM8000-sorozatú szervomotorokéval. Egyetlen méret változott, a szervomotor teljes hossza, amely mintegy 7 cm-rel lett nagyobb. A gépépítő szempontjából ez annyit jelent, hogy a motor végénél egy kis többlethelyre van szükség, a mozgásvezérlés teljes koncepciója viszont könnyen, a már meglévő kialakítás megváltoztatása nélkül módosítható.
Az AMP8000 elosztott szervohajtásrendszer F4 és F5 karimaméretben kapható. Különféle modellek 0,61…1,23 kW közötti teljesítménnyel és 2,00…4,8 Nm közötti nyomatékkal (F4), illetve 1,02…1,78 kW közötti teljesítménnyel és 4,1…9,7 Nm közötti nyomatékkal (F5) rendelhetők. Az AMP8000-sorozat eleve tartalmazza az STO és az SS1 biztonsági funkciót, és további, a mozgatási funkciók biztonságát szolgáló fejlesztések is előkészületben vannak.

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

 

Még több BECKHOFF