Skip to main content

Freescale: ipari szintű, 32-bites MCU-k háztartási berendezésekbe

Megjelent: 2013. október 24.

A Freescale Semiconductor bejelentette, hogy a szakmában elsőként hoz forgalomba 5 V-os, 32 bites ARM Cortex-M0+ processzorokat.
A Kinetis E-sorozat jellemzője, hogy olyan körülmények között garantál nagyobb zajvédettséget, ahol hagyományosan 8 vagy 16 bites MCU-kat szokás alkalmazni (például háztartási készülékekben és ipari alkalmazásokban), nagy hatékonysággal és optimális kódtömörséggel.

A Kinetes E-sorozat ideális az olyan alkalmazásokban, mint a mosogatógépek, hűtőberendezések, háztartás- és épületautomatizálási rendszerek, ventilátorok motorvezérlése, ipari áramátalakítók és más olyan alkalmazások, amelyek tipikusan zajos elektromos környezetet jelentenek a vezérlés számára. A 32 bites processzor teljesítménye lehetővé teszi a fejlesztőnek, hogy egyetlen processzorral oldjon meg olyan összetett vezérlési feladatokat, amelyeket másként több, egyszerűbb processzor feladatspecifikus alkalmazásával valósítottak meg. A processzorok tokozásának tervezése során nagy lábtávolságú megoldásokat választottak egyrészt a nagy szigetelési ellenállás érdekében, másrészt alkalmazkodásként az olcsó, egyoldalas NyÁK-lapok korlátozott lehetőségeihez. A 32 bites MCU-knál megszokott 3,3 V-os tápfeszültség zajos ipari elektronikai környezetben nem ad megfelelő zajvédettséget, ezért a megemelt tápfeszültség a végtermék zavartűrését fokozza.
A gyártó gondoskodott pl. az elektromos kisülések elleni fokozott védettségről és az ipari megbízhatósági és hőmérséklet-követelményeknek való megfelelésről is. Az új család és az előre tesztelt szoftverelemek egyaránt megfelelnek az EU-piacon kötelező IEC60730 Class B szabvány követelményeinek.

www.freescale.com