Skip to main content

FreeCon Contactless – Érintkező nélküli energiaátvitel

Megjelent: 2020. október 27.

weidmuller lidA padlón elhaladó berendezések, gépek és automatikus vezetésű járművek (AGV) számára az érintkezésmentes átviteli egységek biztosítanak energiát és információkat. Az egységek többé nincsenek helyhez kötve annak érdekében, hogy energiát tudjanak felvenni és adatokat tudjanak fogadni. Ehelyett rugalmasan lehet őket elrendezni, de akár a többi berendezéstől függetlenül is mozgathatók. Jelentős előny származik abból is, hogy az érintkezésmentes energiaátvitellel a berendezések kopásából származó költséges leállások megszűnnek, hiszen a hibás érintkezés az időigényes javítások egyik leggyakoribb okának számít.
A Bosch Rexroth ezért a FreeCon Contactless rendszert használja a padlórendszer moduláris terhelési megoldásaként. A Weidmüller terméke a piacon elérhető legkompaktabb kialakításának köszönhetően jelentős pontelőnyt szerez az értékelésnél. A 10 mm szélességű légrésen akár 240 W is továbbítható. Ez kétszer akkora teljesítménysűrűséget és maximális hatékonyságot tesz lehetővé.

 

Maximális rugalmasság

A Weidmüller szerszámos kocsija tökéletes példa arra, milyen magas szintű rugalmasságot tesz lehetővé a Bosch Rexroth intelligens padlója. A kocsit az érintkezésmentes energiaátviteli rendszer látja el energiával, ezért az üzem bármely pontján elhelyezhető. Ennek köszönhetően a beépített hőnyomtató azonnal használható, nem kell hozzá saját tápcsatlakozási pontot kialakítani. A szerszámbetétek átgondolt kialakítása elősegíti a munkafolyamatok rendszerezését és szabványosítását, ezáltal jelentősen növelheti a telepítési és a kábelezési folyamatok hatékonyságát.

 

weidmuller 4abra

A FreeCon Contactless kis méretű és maximális hatékonyságú megoldás legfeljebb 240 W teljesítmény megbízható és érintkező nélküli átvitelére

 

Egyedi alkalmazási lehetőségek

Az intelligens padlórendszert kezdésként akár csupán a gyártási terület egyes részein is üzembe állíthatják. Ha nincs mindenhol szükség az érintkezésmentes energiaátvitelre, funkció nélküli padlólapok is elhelyezhetők a peremterületeken vagy meghatározott útvonalak mentén. Az ügyfél tehát lépésről lépésre állhat át a rugalmasabb gyártási koncepcióra, amivel a kezdeti befektetési költségeket is leszoríthatja.

 

weidmuller 5abra

Értékes időmegtakarítás a szabványosításnak köszönhetően: A Weidmüller szerszámos kocsival akár 10%-kal is növelhető a berendezésgyártás hatékonysága

 

„Nagyszerű lehetőség ez a Weidmüllernek, hogy a Bosch Rexrothtal közösen további termékeket fejleszthessen ki. Együtt dolgozunk azon, hogy az intelligens padlórendszer minél hamarabb készen álljon a sorozatgyártásra.”

 

Szerző: Christian Deppermann – a Weidmüller ügyfélfelelőse (Bosch Rexroth)

 

Weidmüller – energia, jelek és adatok villamos összeköttetése, átvitele és átalakítása ipari környezetben. – Let’s connect.

 

Weidmüller Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: +36 1 382 77 00
Fax: +36 1 382 77 01
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.weidmueller.hu