Skip to main content

FRAMOS: demókészlet az ONSemi 5 Megapixeles CMOS képszenzorhoz

Megjelent: 2018. február 16.

AR0521 WebAz ON Semiconductor új AR0521 terméke egy 5 Megapixeles, max 60 fps képváltási frekvenciájú, 1/2,5”-es képszenzor. A 2,2 µm-es, hátsó megvilágítású pixeltechnológia tiszta, éles, digitalizált video- és állóképek készítésére alkalmas, ezért jó választásnak tűnik a biztonsági alkalmazások számára.

 

 

 

Mostantól egy demókészlet is elérhető az AR0521-hez olyan kiegészítő szolgáltatásokkal, amelyeket a német képfeldolgozási szakértő FRAMOS vállalat fejlesztett ki. Az AR0521 a képeket mind lineáris, mind nagy dinamikatartományú (logaritmikus) karakterisztikával képes digitalizálni, folyamatos kiolvasású technológiával, és olyan járulékos képességekkel, mint a képelemek osztályozása és az ablakolással kijelölt altartomány kiolvasása videó és állóképes üzemmódban egyaránt. A lineáris karakterisztika az alacsony megvilágítású tárgyak felvételére alkalmas, a nagy dinamikatartományú üzemmódban pedig a nagy kontrasztú képek sötét és túlvilágított részletei is láthatók. Elődtípusához képest az AR0521 18%-kal magasabb kvantumhatásfokot ad 550 nm-es hullámhosszon, míg a közeli infravörös tartományban 33%-kal nyújt jobb teljesítményt. A kiváló képminőséghez néhány digitális képfeldolgozási funkció is társul, mint a digitális erősítésszabályozás és a dinamikus hibakorrekció. A teljes felbontású képet lineáris karakterisztikánál 60 kép/s, nagy dinamikájú üzemmódban pedig 30 kép/s váltottsoros letapogatással adja ki MIPI vagy HiSPi porton. Az üzemi hőmérséklettartomány -30…+85 °C, amely rideg alkalmazási környezetben is jól megfelel.

 

https://www.framos.com/en/news/on-semiconductor-brings-5-megapixel-cmos-backside-illuminated-image-sensor-at-high-speed-for-surveillance