Skip to main content

Folyamatadatok könnyű és biztonságos átvitele mobil végberendezésekbe

Megjelent: 2019. január 04.

Beckhoff lidA TwinCAT IoT Communicator szoftvermodul a PLC-k és a mobileszközök közötti adatátvitelt biztosítja, a TwinCAT-vezérlő és egy adott üzenettovábbító szolgáltatás között közvetlen, biztonságos, TLS-eljárással titkosított kapcsolatot létesítve. Okostelefonok és táblagépek esetében mindenféle készülékre telepíthető egy megfelelő IoT Communicator-alkalmazás, amely a folyamatadatok világos, áttekintő jellegű megjelenítésére szolgál. A riasztásokat elsőbbségi („push”) üzenetként kapják meg a végberendezések.

 

A TwinCAT 3 IoT Communicator közzététel/előfizetés-alapú folyamat segítségével mozgatja az adatokat. Mivel ez nem igényel semmiféle különleges tűzfalbeállítást, a meglévő informatikai hálózatokba könnyen beilleszthető. Az információcsere szabványosított MQTT protokollal működő, felhőben vagy helyi hálózaton központi üzenettovábbító szerepét betöltő üzenetbróker segítségével történik. A magas szintű kommunikációs biztonságot a már bevált TLS-titkosítás garantálja (1.2-es változatig).

 

Termékújdonság pr112018 Beckhoff TwinCAT IoT Communicator

 

A mobil eszközökön Android és iOS operációs rendszer alá egyaránt feltelepíthető, IoT Communicator alkalmazás segítségével jeleníthetők meg a továbbított folyamatadatok. Ez az alkalmazás egy QR-kód olvasót is tartalmaz, az üzenetbróker és az egyes felhasználók közötti kommunikációhoz szükséges hozzáférési adatok azonosításának elősegítése érdekében.
A TwinCAT IoT Communicator segítségével az elsőbbségi („push”) üzenetek is egyszerűbben továbbíthatók. A szoftver a pillanatnyi adatokat, változókat és állapotértékeket grafikusan is képes ábrázolni, ami komoly lépéselőnyt jelent a hagyományos elektronikus levelekhez vagy SMS-ekhez képest. Az IoT Communicator így ideális kiegészítője a vele egy családba tartozó, TwinCAT IoT és TwinCAT Analytics szoftvernek.

 

TwinCAT IoT Communicator: www.beckhoff.hu/TF6730 

TwinCAT IoT Communicator alkalmazás: www.beckhoff.hu/TF6735 

 

IoT-megoldások és adatelemzés révén hozzáadott értékek: www.beckhoff.hu/IoT 

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

 

Még több Beckhoff Automation