Skip to main content

Évértékelés és előretekintés a Digi-Key-vel

Megjelent: 2022. január 05.

Digi Key lidA Digi-Key több kulcspozícióban lévő vezetője megosztotta tapasztalait az előző év eseményeiről és tanulságairól, valamint gondolatait az előttünk álló évről.

 

 

 

 

 

2021 egyedülálló év volt az elektronikai alkatrészipar számára, amely számos új vagy kibővült kihívást hozott a beszállítók, forgalmazók és ügyfelek számára. Ezekkel a kihívásokkal együtt azonban új lehetőségek és innovatív gondolkodásmódok is megjelentek, amelyek végső soron előrevihetik az iparágat.

 

Dave DohertyDave Doherty, elnök

Ha az elmúlt év valamire megtanított minket, akkor az az, hogy a piac kiszámíthatatlanabbá válhat, mint amit bárki is gondolhatott volna.
Még e kiszámíthatatlan piaci körülmények között is a Digi-Key meg tudott birkózni a hullámvölgyekkel azáltal, hogy továbbra is stratégiai kezdeményezésekbe fektetett be: a raktárkapacitás bővítésére, a vásárlói élmény digitális és támogatási szempontból történő lokalizálására, weboldalunk és webes szolgáltatásaink méretének növelésére, valamint új piacokon való terjeszkedésre, hogy továbbra is a lehető legjobb vásárlási élményt nyújthassuk ügyfeleinknek világszerte.
A legnagyobb tőkebefektetés, amelyet a Digi-Key az elmúlt években eszközölt, a raktári infrastruktúra fejlesztése. Az új termékelosztó központunk (PDCe) közel négyszeresére növeli a jelenlegi – a minnesotai Thief River Fallsban található – raktár alapterületét. Ez 204 400 négyzetmétert jelent majd számunkra, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen telephelyről közel háromszor annyi csomagot szállítsunk ki, mint jelenleg.
Továbbra is ez marad a modellünk, mivel ez a legjobb módja annak, hogy a globális kereslet-kínálat egy tető alá hozásával a legszélesebb körű készletkínálatot biztosítsuk ügyfeleink számára. Jelenleg is kapunk visszajelzéseket az ügyfelektől, hogy szeretnék, ha az alkatrészigényük nagy részét egy helyről, egy időben kapnák meg, és volna lehetőség azokat a világ bármely pontjára szállítani. Még abban az esetben is, ha az ügyfelek ellátási láncai változnak, gyorsan tudunk különböző gyártási helyszínekre szállítani – amikor az NPI-vonalról gyártósorra állnak át, vagy például saját stratégiai okokból akár országot is váltanak.
Bár nincs kristálygömböm, amellyel megjósolhatnám a jövőt, úgy gondolom, hogy az elmúlt néhány év hatásai a Digi-Key-re és az iparág egészére vonatkozóan növelték az egymásba vetett hitet és az egymás iránti bizalmat, bizonyítva, hogy képesek vagyunk a válsággal szembenézni – ami végső soron a vevők javát szolgálja.

 

Jim RicciardelliJim Ricciardelli, a digitális üzletág
ügyvezető alelnöke

A Digi-Key-nél teljes szívvel hiszünk a digitális megközelítés fontosságában, és ez 2021-ben jól bevált. Az elmúlt 12 hónapban – és 2022-ben is – folytatjuk a beruházásokat több „színfalak mögötti” infrastruktúrába, amelyek lehetővé teszik a skálázódást, beleértve a weboldalunk keresési funkcióit. Nemrégiben elindítottunk egy jelentős változást a keresőmotorunkban, és minden valószínűség szerint a legjobb ügyfél-visszajelzés, amit ezzel kapcsolatban kaphattunk, éppen az, hogy nem kaptunk semmit – ami azt jelenti, hogy a felhasználók nem észleltek semmilyen változást vagy problémát az új rendszerrel kapcsolatban, továbbra is hatékonyan működik. A korábbi keresőmotorunkat úgy terveztük, hogy több millió alkatrészt támogasson, de ezt a kapacitást a növekedésünkkel egyre csak bővítettük és bővítettük – ma már több mint 12,6 millió alkatrészt kínálunk világszerte, ezért olyan új infrastruktúrát kellett létrehoznunk, amely ezt a számot jóval meghaladóan skálázható.
A Digi-Key folyamatosan új módszereket dolgoz ki annak érdekében, hogy ügyfelei számára megkönnyítse a vele való digitális kapcsolattartást, beleértve a tapasztalatok lokalizálását a világ különböző piacain, helyi nyelvvel, pénznemmel és ügyfélszolgálati órákkal, valamint gyors szállítási időkkel, hogy megszüntesse a globális ügyfelek esetén felmerülő akadályokat.
Sok amerikai székhelyű vállalatnál természetesnek vesszük, hogy egyetlen nyelven, egyetlen pénznemben folytathatunk üzleti tevékenységet. Globális vállalatként azonban a Digi-Key elkötelezett amellett, hogy világszerte zökkenőmentes üzleti tapasztalatokkal támogassa ügyfeleit. Ma már 26 helyi pénznemet támogatunk, és 21 helyi nyelven folytatunk üzleti tevékenységet – ez az üzletággal együtt tovább fog növekedni.

 

David SteinDavid Stein, a globális beszállítói
menedzsment alelnöke

2021 az elektronikai alkatrészipar számára szinte minden lehetséges kihívást megjelenített: a COVID-19 világjárvány miatt csökkent a termelés, a kikötői késések miatt meghosszabbodtak a szállítási idők, természeti katasztrófákkal kellett szembenézni, emellett a nyersanyagokhoz való hozzáférés egyéb nehézségeivel és sok más nehezítő tényezővel – méghozzá egy olyan időszakban, amikor az alkatrészek iránti vásárlói kereslet olyan magas volt, mint még soha.
Mindannyian tudjuk, milyen nehéz volt idén az ügyfeleknek hozzájutni a nagy keresletű alkatrészekhez, amelyekre szükségük volt és van, és ez néhány esetben megnövekedett rendelési volumenhez vezetett. Úgy vélem, hogy bár még mindig lehetnek előttünk kihívások, a megrendelések 2022-ben elkezdenek visszatérni egy reálisabb szintre – ahogy az ügyfelek nagyobb lélegzetvételhez tudnak jutni.
Ma a Digi-Key 12,6 millió alkatrészt kínál 2000 beszállítótól – 2021 januárja óta 500 új beszállítóval és 1,1 millió alkatrésszel bővült a kínálatunk. Az alapkészletünk mellett 847 beszállítótól 1,1 millió alkatrészt kínálunk a Digi-Key Marketplace-en keresztül, kiegészítve azokat a terméktípusokat, amelyek jelenleg nem szerepelnek a meglévő modellünkben.
A Digi-Key-nél mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy olyan beszállítókkal dolgozhatunk együtt, akik valóban értik és felmérik termékeik fontosságát a mérnökök és döntéshozók számára világszerte, akik nap mint nap innovatív projekteket hoznak létre. Az iparágban eltöltött sok évem során a beszállítók részéről folyamatos elkötelezettséggel, nem egyszer túlteljesítésekkel találkoztam, valamint a kínálatuk növelését célzó új, kreatív módszerek keresésével. Ennek tudatában bízom abban, hogy 2022-ben ennek eredményeként a kínálat fellendülését fogjuk látni, és bízom abban, hogy partnereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a keresletet ki tudják elégíteni.
Amit idén megtapasztaltunk, azt bizonyos mértékig a jövőben is érezni fogjuk, de remélhetőleg jobban fel leszünk rá készülve az új építőelemekkel. A Digi-Key várakozással tekint a 2022-ben érkező innováció elé, és izgatottan várja, hogy részese lehessen a világ ötleteinek megvalósításában.

 

 

 

A Digi-Key Electronics vezető szerepet tölt be és folyamatosan újít az elektronikus alkatrészek és automatizálási termékek magas szintű szolgáltatási színvonalú forgalmazásában világszerte, több mint 12,6 millió alkatrészt kínál több mint 2000 minőségi márkás gyártótól.

 

 

 

Digi-Key Electronics
www.digikey.hu

Angol nyelvű kapcsolat
Arkadiusz Rataj
Sales Manager Central Eastern Europe & Turkey
Digi-Key Electronics Germany
Tel.: +48 696 307 330
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.