Skip to main content

Ethernet kommunikáció robbanásveszélyes terekben

Megjelent: 2020. április 24.

 turck lidA Turck GEN-3G excom átjárója nagy adatátviteli sebességgel továbbítja a jeleket 0-ás zónából a vezérlőrendszerbe

 

 

 

 

 

 

A Turck elindította a feldolgozóipar világát a digitalizáció és az Ipar 4.0 irányába az első excom I/O rendszerhez illeszthető 2-es zónabesorolású Ethernet átjáróval. Ennek eredményeként az összes folyamatadat először került megfelelő sebességgel továbbításra egy párhuzamos csatornán kiértékelésre az IT rendszerekhez is – ami gyors és egyszerű módja az állapotfigyelés és a megelőző karbantartás megvalósításának. A vezérlők és vezérlőrendszerek védettek az illetéktelen feltörési kísérletek ellen. Az új GEN-3G multiprotokoll eszköz nagy adatsebességgel működik Profinet, Ethernet / IP vagy Modbus TCP hálózatokon is, kézi beavatkozás nélkül.

 

turck


Az integrált gateway-switch lehetővé teszi a lineáris topológiák megvalósítását, amelyek könnyen összekapcsolhatók gyűrűhálózat kialakításához. A tápegységek és átjárók hardverredundanciája mellett az excom az S2 rendszerredundanciát is támogatja, a maximális rendelkezésre állás érdekében. Az excom azokhoz a protokollokhoz is kínál egyedi megoldást, amelyek nem rendelkeznek saját redundanciaspecifikációval. Az I/O rendszer tehát szabványos redundanciakörnyezetet kínál az üzemeltetők számára – függetlenül az alkalmazott helyi protokolltól.
Függetlenül attól, hogy az excom Zona 1, 2 vagy biztonságos térben üzemel-e, a felhasználók mindig ugyanarra a DTM, EDS vagy GSDML és használói környezetre számíthatnak. Ily módon csökkenthető a tréningek száma, és biztosítható a szakemberek rugalmas alkalmazása a különböző gyáregységekben. A Turck felhőkomponensei és eszközei mint a TX700 ideális megoldást jelentenek a párhuzamos folyamatadatok kezelésére. Az ipari alkalmazásokra szabott grafikus felhasználói felületek egyszerűsítik a releváns információk kiválasztását. A Turck felhő képes kezelni más felhőszolgáltatók vagy helyi hálózatok elemzőrendszereit is. Az adatcsere a Turck titkosított Kolibri felhőprotokollján, valamint az MQTT és az OPC UA protokollokon is végbemehet.

 

Turck Hungary Kft.
1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28.
Tel.: +36 1 770 8020
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.turck.hu