Skip to main content

Epson: vízmentes papír-újrafeldolgozás

Megjelent: 2017. augusztus 01.

Az Epson Európában bemutatta PaperLab készülékét – a világon első, száraz eljárással működő irodai papírfeldolgozó rendszerét. A PaperLab a biztonságosan megsemmisített papírhulladékból naponta többezer újrahasznosított papírlapot képes előállítani. Ideális az olyan vállalatoknak, amelyek környezetbarát, ökológiailag hatékony és fenntartható megoldást keresnek a bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumok biztonságos megsemmisítésére és a papír újrahasznosítására.

A vállalatok a PaperLab-bel különböző méretű, vastagságú és típusú papírt állíthatnak elő, az irodai papírlaptól a névjegykártya papíron át a színes változatokig. A PaperLab funkciói 

  • 1. Rostmentesítés: a hulladékpapírt mechanikusan hosszú, vékony rostokra bontja le, víz felhasználása nélkül. A bizalmas dokumentumok biztonságosan, azonnal és teljesen megsemmisülnek. 
  • 2. Kötés: a használt papír rostjait a készülék kötőanyaggal egymáshoz köti. Ez az anyag különböző színekben érhető el, így a PaperLab színes vagy fehérített p       apírt állíthat elő. 
  • 3. Formázás: az összekötött rostokat a készülék összenyomja az új papírlap megformázásához. A PaperLab használói különböző vastagságú A4-es és A3-as lapokat hozhatnak létre a papírsűrűség, -vastagság és -forma beállításával.

A bizalmas dokumentumok teljes megsemmisítésével a PaperLab növeli az adatbiztonságot. Ahelyett, hogy a papírhulladék elhagyná a telephelyet, helyben finom rostokra bomlik. A rostokon semmilyen felismerhető információ nem marad meg, nem úgy, mint az iratmegsemmisítőn ledarált papírokon. Ezért a PaperLab ideális megoldás a kormányzat, és más, nagy mennyiségű bizalmas dokumentumot kezelő intézmények számára. A minimális környezetterhelésű eljárás védelmet nyújt a személyes adatok, az intézmények, lakosok, ügyfelek számára.

www.epson-europe.com