Skip to main content

Epson Electronics: az elektronikus képkeresők új kategóriája

Megjelent: 2013. április 12.

epsonAz igazán professzionális digitális fényképezőgépek még őrzik a filmes korszakból örökölt tükörreflexes felépítést, de már megjelent a kamerák olyan új generációja, amely a cserélhető optikát a „kötelező” nagymé­retű LCD-megjelenítő mellett elektronikus képkeresővel is kombinálja.

 

Az a vásárló, aki vállalja a cserélhető optikákkal járó technikai következményeket, az optikák „cipelését” és a velük való „bíbelődést” – és mindezekhez a magasabb árat –, természetesen jobb képminőséget vár el akkor is, amikor az elektronikus képkeresőbe tekint. Ennek az igénynek kíván eleget tenni az Epson az Ultimicron-megjelenítőcsalád új,  
L3F04X-80300C típusszámú tagjának bevezetésével. Az új eszköz egy bizonyos „magas hőmérsékletű, poliszilícium” (HPTS) elnevezésű technológiával gyártott, háttérvilágításos TFT színes LCD-panel, amely az 1,2 cm-es képátlóhoz 1024×768 RGB-pixeles (2,36 Mpixeles XGA) felbontást társít. Ezzel méretben megfelel a korábban használt SVGA-bontású elődeinek, de nagyobb felbontással: a teljes RGB-pixelméret 9,6×9,6 μm, és a 3×8 bites, 16,7 millió színű sRGB-színtér 92%-át lefedi. Az új modell fénysűrűségét is megnövelték (520 cd/m2), amely jelentősen függetleníti a képkereső használatát a szélsőséges környezeti fényviszonyok hatásaitól. Újragondolt pixel-színszűrő elrendezéssel küszöbölték ki azt a – sávos elrendezésű, színes LCD-megjelenítőknél gyakran tapasztalható – hibát is, amely gyorsan mozgó képelemeknél (vagy éppen a mozgó kamera miatt eltolódó keresőképnél) a kontúrok elszíneződését okozta.

www.epson-electronics.de