Skip to main content

„Engineering Tomorrow”

Megjelent: 2019. november 13.

danfoss lid25 éves idén a Danfoss Kft.

A Danfoss Kft. alapításának 25. évfordulójára szervezett rendezvényt ünnepélyes keretek között, partnerei és dolgozói körében 2019 október 11-én tartotta Budapesten, a Vajdahunyadvárban.

 

 

 

A rendezvényen Almádi József ügyvezető köszöntötte a résztvevőket, a kelet-európai menedzsment nevében Dorota Jezierska és Alexander Jovanovic tartott beszédet, a Dán Királyság Nagykövetsége részéről pedig Szendrei Balázs mondott köszöntőt.
A köszöntőbeszédekben hangsúlyozták, hogy gyorsuló világunk az elmúlt 100 évben, de különösen az elmúlt 25 évben hatalmas változásokon ment keresztül a népesség növekedése, az urbanizáció, a motorizáció, az energiafelhasználás meredek emelkedése és az ezzel járó CO2 kibocsátás növekedése területein. A Danfoss által kínált energiahatékony megoldások hozzájárulhatnak a globális kihívások enyhítéséhez és a fenntartható fejlődéshez.


danfoss

 

A világnak az energiahatékony és környezetbarát megoldásokra soha nem volt nagyobb szüksége, mint napjainkban. Dánia élen jár a környezetbarát megoldások, megújuló energiaforrások, valamint környezettudatosság területén. Ezt a szemléletet a Danfoss fejlesztései is jól tükrözik.

 

danfoss2


A Danfoss egy családi tulajdonban lévő cég, amely világszerte közel 28 ezer főt foglalkoztat és 71 országban üzemeltet gyárakat. A négy fő üzletágában globális szinten élvonalbeli pozíciókkal rendelkezik. A hajtástechnikában úttörő szerepet töltött be 1968-ban, amikor a világon elsőként megkezdte a frekcvenciaváltók sorozatgyártását, amely lehetővé tette az aszinkronmotorok energiahatékony fokozatmentes szabályozását. Mivel a cég a különféle folyamatok szabályozásához gyárt komponenseket különböző szegmensekben, ezért a világban megfigyelhető öt megatrendre épül a stratégiája. Ez az öt irányzat a klímaváltozás, a digitalizáció, az elektrifikáció, az urbanizáció, és az élelmiszerellátás. A Danfoss által kínált megoldásoknak köszönhetően nagyobb mennyiségek előállítása lehetséges kevesebb erőforrás felhasználásával, így a klímaváltozás üteme is lassítható.

 

danfoss dor alex

 

A Danfoss Kft.-t 1994-ben hozták létre a magyar piac műszaki és kereskedelmi támogatására. A dániai központú anyacég ekkor már több mint 60 éves múltra tekintett vissza. A Danfoss 1933-ban kezdte meg a hűtéstechnikában használatos termosztatikus expanziós szelep gyártását, 1943-ban pedig, a világon elsőként termosztatikus radiátorszelepek gyártásába fogott a cég.

 

danfoss3

 

A szelepek alapvető feladata a felhasználási folyamatok megfelelő korlátok között tartása, az energiafelhasználási folyamatok tökéletesítése volt. A Danfoss jelenleg négy fő szegmensre – hajtástechnika, fűtéstechnika, hűtéstechnika és mobil hidraulika – fókuszál. A cég saját fejlesztésein túl akvizíciós tevékenységekkel is szélesíti palettáját, nemrégiben a Sondex céggel egyesítette erőforrásait, így a hőcserélők területén újabb megoldásokkal áll ügyfelei rendelkezésére. A cégcsoport része a Danfoss Semco is, amely speciális vízköddel oltó tűzvédelmi megoldásokat kínál ügyfeleinek.
A Danfoss megoldásai jelentős ener-giamegtakarítási lehetőséget kínálnak, hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez és a környezetvédelmi kihívások enyhítéséhez.

Gratulálunk a 25 éves Danfoss Kft.-nek és további sikereket kívánunk!

Magyar Elektronika Szerkesztősége

 

Danfoss Kft.
1139 Budapest, Váci út 91.
Tel.: +36 1 450 3566
http://drives.danfoss.hu

 

még több Danfoss