Skip to main content

Emparro67 Hybrid – A decentralizált áramellátás új dimenziója

Megjelent: 2018. július 17.

lidAz innovatív Emparro67 Hybrid kapcsolóüzemű tápegység sokféle erősséget felvonultató multitehetség: segítségével nem csak az áramellátás telepíthető ki a kapcsolószekrényből az ipari terepre, hanem emellett két integrált csatornával a 24 VDC terhelési áramkör-felügyelethez az áramellátást is felügyeli, így gondoskodva a nagyfokú üzembiztosságról. Egy IO-Link interfész széles körű és áttekinthető kommunikációt tesz lehetővé.

Az Emparro sorozat IP67 kapcsolóüzemű tápegység berendezéseit a kapcsolószekrényen kívüli használatra terveztük. Minden alkatrész védett a mechanikai igénybevétellel szemben. A kompakt és robusztus fémház egybeöntött kivitelben készül, és a nagy igénybevételnek kitett ipari terepen is hatékony védelmet nyújt a szennyeződésekkel, nedvességgel, valamint a hűtő- és kenőanyagokkal szemben. A nagyfokú energiahatékonyság – a betáplált energiának akár a 93,8 százaléka is hasznosításra kerül – a garancia arra, hogy a berendezések az alacsony felületi hőmérsékletnek köszönhetően teljes terhelés mellett is megérinthetők. A kapcsolóüzemű tápegység-berendezések így valóban sokoldalú megoldást jelentenek a legkülönfélébb alkalmazásokban.
Ennek a decentralizált megoldásnak nagy előnye az, hogy a feszültség átalakítása 230 VAC-ről 24 VDC-re nem a kapcsolószekrényben történik, hanem a terepen, közvetlenül a fogyasztónál. Ezzel a teljesítményveszteség a minimumra redukálódik, az energiaköltségek csökkennek. A kapcsolószekrényeket kisebb méretben lehet kialakítani, némelyik alkalmazásnál akár teljesen el is lehet hagyni.

 

 

Murrelektronik Emparro67 Hybrid

„A hatékony áramellátás, a 24 V-os terhelési áramkörök precíz felügyelete és a folyamatos kommunikáció az IO-Link interfészeken keresztül a Murrelektronik erősségei. Az Emparro67 Hybridben mindezeket kompakt módon egy kiemelkedően innovatív készülékben egyesítettük.”

 

 

Elektronikus áramfelügyelet a nagy üzembiztosság érdekében

Az új Emparro67 Hybrid kapcsolóüzemű tápegység-berendezés két integrált Mico-csatornával rendelkezik különálló berendezésegységek, szenzorok, aktorok vagy – különösen érdekes – terepibusz-modulok elektronikus áramfelügyeletéhez. A csatlakoztatott terepibusz-rendszerek szenzor- és modul-áramellátása, valamint az aktorok ellátása is külön felügyelhető vele. Ezzel megteremti a kívánt szelektivitást, ami nem lenne adott a két bemeneti feszültség közös felügyelete esetén, és gondoskodik a maxi mális üzembiztosságról. Ha az aktor áramellátása – rövidzárlat, túlterhelés vagy kábelszakadás miatt – megszakad, akkor a terepibusz-modul ellátása a szenzor- és modulellátáson keresztül továbbra is biztosított. Továbbra is képes tehát hibaüzeneteket és diagnosztikai információkat küldeni a vezérlésnek.
A két 24 VDC terhelési áramkör felügyeleti célra szolgáló Mico-csatornáit különböző áramértékekre lehet beállítani, kívánság szerint közvetlenül a készüléken egy gombnyomásra, vagy a kommunikációs interfészen keresztül. A Mico-csatornák kioldási eljárása szabadalmazott, és az „amilyen későn csak lehet, illetve amilyen korán szükséges” elvet követi. Ha az áramerősség eléri a beállított érték 90 százalékát, a készülék korai figyelmeztetést küld, ami időben történő beavatkozást tesz lehetővé, mielőtt még hiba lépne fel. A lekapcsolt csatornákat egy gombnyomással, vagy egy jellel lehet újra bekapcsolni. Ha a karbantartó a készüléken a gomb megnyomásával kikapcsol egy csatornát, pl. hogy elvégezhesse a karbantartási munkákat, akkor azt csak manuálisan lehet újra aktiválni. Ilyenkor a távoli bekapcsolás funkció deaktivált.

 

 Emparro67 Hybrid Experten

Dennis Braun és Florian Holzmann, a Murrelektronik áramellátási szakértői

 

Széles körű kommunikáció

Az Emparro67 Hybrid rendelkezik egy IO-Link interfésszel (M12-csatlakozás) és eszközként képes kommunikálni egy fölérendelt IO-Link-master egységgel. Ennek köszönhetően az Emparro67 Hybrid olyan folyamatos hálózatba kapcsolt intelligens alkalmazásokban is használható, amelyekben nagy diagnosztikai adat- és vállalati mutatószám-forgalom zajlik. Konkrét példa az alkalmazásra az élettartam felügyelete, amely által az Emparro67 Hybrid precíz információkat szolgáltat a készülék státuszáról. Ha a berendezés eléri a felhasználó által meghatározott státuszt, közvetlen megrendelést lehet indítani és a készülék – nagyobb plusz ráfordítás vagy állásidő nélkül – a következő ütemezett karbantartás során kicserélhető. A gép- és berendezésgyártó vállalatok ily módon kihasználhatják a megelőző karbantartási funkciókat új üzleti modellek fejlesztésére.

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Közép u. 16.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu

 

még több Murrelektronik