Skip to main content

Emparro Premium Power

Megjelent: 2019. május 22.

murr power lidA Murrelektronik az Emparro sorozat alkatrészeivel első osztályú megoldásokat kínál a gépek és berendezések gazdaságos és megbízható áramellátásához. A nagy teljesítményű kapcsolóüzemű tápegységekből, puffermodulokból és hatékony szűrőkből álló átfogó áramellátó rendszer elemei tökéletesen egymásra vannak hangolva.

 

 

Az Emparro termékcsalád tagjai nem csak a kapcsolószekrényben működnek tökéletesen együtt, hanem ipari terepen is: az IP67 védelmi besorolású kapcsolótápegységek lehetővé teszik, hogy az áramellátás átkerüljön közvetlenül a fogyasztókhoz.

 

Maximális elektromágneses zavartűrést biztosító szűrő

Az Emparro MEF egylépcsős szűrő megvédi az áramellátó rendszert az elektromágneses hatásoktól és optimalizálja a gépek és berendezések elektromos alkatrészeinek elektromágneses tűrőképességét.
Az Emparro MEF szűrő kétirányú: a külső hálózatból az áramellátó rendszer irányába, és fordított irányba is hat.

 

Impulzusadó gépekhez és berendezésekhez

Az egy- és háromfázisú hálózatokhoz készült Emparro kapcsolóüzemű tápegység-berendezések figyelemre méltóan megbízhatók. A különböző teljesítményű elemekből álló széles kínálatával a Murrelektronik csaknem minden alkalmazási területre kínál megoldást.
Az Emparro gyártásakor kivétel nélkül csak a legkiválóbb minőségű alkatrészeket építik be. Ennek köszönhetően az MTBF érték akár 1 000 000 óra is lehet.
A kapcsolótápegység hatékonyan alakítja át az energiát, és magas, 95 százalékos hatékonysággal működik. Garantált a hosszú élettartam.

 

Beépített teljesítménytartalék

A nagy terhelés mellett is problémamentes kapcsoláshoz az Emparro rendelkezik egy erősítőfunkcióval. A Power Boost akár öt másodpercen keresztül max. 150 százalék teljesítményt ad le, a Hyper Boost pedig 20 ms időtartam alatt akár 400 százalékot is.

 

Kis helyigény

A kompakt kialakításnak köszönhetően a kapcsolótápegységek kevés helyet foglalnak el a kapcsolószekrényben. Az integrált készülékbiztosítékok nem csak további helyet takarítanak meg, de kevesebb tervezésre és installációs munkára van így szükség.

 

Kapcsolóüzemű tápegység-berendezések AS-interfészekhez

Integrált leválasztás
Az AS-interfész alkalmazásokhoz készült Emparro változat a klasszikus 30,5 V üzemi feszültséget kezeli. Ennek a készüléknek a használatával nincs szükség külön leválasztó modulra, mivel automatikusan elválasztja egymástól az adat- és energiaáramot.

 

murr power

 

40 Amperes Emparro 3~ változat

Prediktív karbantartás
A tápegységben a megelőző karbantartáshoz van egy diagnózis-funkció, amely információt küld, ha elérkezett az optimális pillanat a cserére. Ennek köszönhetően hosszú működési élettartam érhető el anélkül, hogy drága nem tervezett leállások történnének.

 

Életben tartani a gépeket
Az Emparro ACCUcontrol szünetmentes tápegység áthidalja az áramkimaradásokat. Elkerülhetők a kiesések és leállások a termelésben, mivel a csatlakoztatott külső zselés akkumulátorokkal a modul több órás áthidalási időt is lehetővé tesz.
A gépek és vezérlések szabályos leállításához az Emparro Cap puffermodul a legmegfelelőbb. Ultrakondenzátorokkal működik, teljes élettartama alatt karbantartásmentes, és biztosítja a szükséges feszültséget, hogy a folyamatokat célzottan stabil állapotba lehessen hozni.

 

Tökéletes igényes környezeti feltételeknél
Az Emparro HD-t olyan alkalmazásokhoz tervezték, amelyeknél a kapcsolóüzemű tápegység-berendezést kapcsolószekrényekben helyezik el, de nagyon sokféle külső hatásnak vannak kitéve, például konténerrakodók, építődaruk vagy üzemi anyagmozgató berendezések mozgó részein. A velük szemben támasztott követelmények:

  • Nagy rezgés- és ütésállóság,

  • maximális túlfeszültség-tolerancia, ami hatékony védelmet biztosít feszültségcsúcsoknál vagy ha a közelben villám csap be,

  • nagy hatékonysági szint extrém, –40 °C és +80 °C közötti hőmérséklet-tartományban.

 

Áramellátás közvetlenül a fogyasztónál
Az Emparro67-et ipari terepen alkalmazzák. Az IP67 védelmi besorolású robusztus és teljes öntvénykivitelben készült kapcsolóüzemű tápegység-berendezések az extrém környezeti feltételeknek is ellenállnak.
A feszültség átalakítása 230 V AC-ről 24 V DC-re közvetlenül a fogyasztónál történik. Ezzel a teljesítményveszteség a minimumra redukálódik és csökkennek az energiaköltségek. Mivel alig alakul át az energia hővé, a készülékek teljes teljesítmény mellett is megérinthetők. Max. 85 °C környezeti hőmérsékletig teljesen megbízhatóan működnek. A hálózati technológia terepre történő kihelyezésével hely szabadul fel a kapcsolószekrényben. A szennyeződések és a nedvesség sem tudnak kárt tenni az Emparro67-ben.

 

Emparro67 Hybrid

Áramellátás, felügyelet, kommunikáció
A 24 V DC terhelési áramkör-felügyeletet biztosító két integrált csatorna gondoskodik a nagyfokú üzembiztosságról. Egy IO-link interfész áttekinthető kommunikációt tesz lehetővé, például a készülékparaméterek beállításainak módosításához vagy a megelőző karbantartáshoz, a diagnózisadatok kiolvasásához.

 

Miért fektet nagy hangsúlyt a Murrelektronik az ipari terepre szánt megoldásokra?
A Zero Cabinet filozófiát követjük, és a funkciókat a kapcsolószekrényből kihelyezzük a terepre. Ügyfeleink kisebb kapcsolószekrényeket tervezhetnek be, és bizonyos területeken akár teljesen el is hagyhatják őket. A kapcsolóüzemű tápegység-berendezéseknél előnyös, ha nem a kapcsolószekrényben helyezik el őket: kiesik egy hőforrás, és kisebbre méretezhető a hűtés. Ezenkívül kevesebbet kell kábelezni is.
A feszültség átalakítása közvetlenül a fogyasztási helyen történik, ami pozitív hatással van az energiamérlegre. A kapcsolóüzemű tápegység-berendezések kihelyezésének ötlete a terepre jövőbe mutató, de logikus lépés is, hiszen következetesen a decentralizáció felé halad. A terepi eszközök teljes választékával rendelkezünk, a szenzor-aktor szinttől a vezérlési szintig. Azt a tudást, hogy hogyan kell durva ipari környezetben való alkalmazásra legyártani egy terméket, kamatoztatjuk a kapcsolóüzemű tápegység-berendezések fejlesztésekor.

 

Szerző: Florian Holzmann – a Murrelektronik áramellátási szakértő

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Közép u. 16.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu

 

Még több Murrelektronik