Skip to main content

Elérhetővé vált az Eplan Platform 2.6

Megjelent: 2016. augusztus 29.

Eplan lid kepAz innovációs kultúrában rengeteg példa található az új megközelítésekre, a megszokottól eltérő gondolkodásmódra. Példa erre az Eplan Platform legújabb, 2.6-os verziója is, melyben a felhasználók újabb jelentős, a mindennapi munkába könnyen integrálható mérnöki eszközökkel könnyíthetik meg a tervezést.

 

Az Eplan Platform 2.6 újdonságai közé tartoznak a sorkapocs-tervezés és az adatkezelés új funkciói, a tömlők és csővezetékek ábrázolása a hidraulikai tervezésben, illetve az optimalizált informatikai integráció. Az új verzió egy másik fontos jellemzője, hogy az Eplan Platform már török nyelven is elérhető, és ezzel a szoftver immár tizennyolc nyelven vált használhatóvá. A török nyelv fontosságát az Eplan számára az is hangsúlyozza, hogy az Eplan már 2014 óta működtet saját leányvállalatot Isztambulban. Az új verziónak azonban az egész nemzetközi felhasználói közösséget érintő újdonságai is vannak: ismét számos technikai fejlesztés jelent meg. A sorkapocslécek feldolgozása és kezelése közben a felhasznált csatlakozópontok könnyen ábrázolhatók. Ezenkívül az automatikusan vagy manuálisan megadott jumper-átkötések is könnyen azonosíthatók. A felhasználónak továbbá lehetősége nyílt arra is, hogy a sorkapocs aktuális státusát úgy jelenítse meg, ahogy az a böngészőben ábrázolásra kerül. Ide tartozik az új verzió egy másik kiemelkedő újítása is: az új csatlakozásorientált nézet képes gyorsan megjeleníteni, hogy mely sorkapocs-csatlakozások szabadok és hozzáférhetők. Az új funkciók mellett a tervezés általánosan is egyszerűbb lett, jelentősen felgyorsítva a mérnöki munkát.

 

 Performance EN

A funkcióorientált kialakítás az Eplan Platform hatékonyságnövelésének kulcsa

Projektkezelés és projektadatok

A gyors beviteli szűrő használata egyszerűsíti a projektek és a projektadatok kezelését. Az alprojektek szabadon definiálhatók és elmenthetők, ami nagyobb rugalmasságot jelent a névkiosztásban is. A felhasználók például az alprojektek mentése és tárolása helyett frissíthetik a fő projektet is, ami ezáltal naprakésszé válik. A projektstruktúra-kezelés során az egész projekt helyett bizonyos struktúrákra is rákereshetünk és meg is változtathatjuk azokat, ami jelentősen leegyszerűsíti a projekt felügyeletét. A nyomtatott vagy PDF-formátumú oldalak sorrendjének meghatározása is érezhetően felgyorsult – vagyis a felhasználók ezen a területen is jelentős előnyöket élvezhetnek a használat során. 

 

Terminal Editor

A kiterjesztett sorkapocsszerkesztőben látható a sorkapocs aktuális státusa. Könnyen azonosíthatók a manuálisan vagy automatikusan meghatározott átkötések is. A kiegészítők grafikusan jeleníthetők meg

Csővezetékezés és tömlővezetékek 3D-ben

Hidraulika és pneumatika, hűtés- és kenéstechnika: számos alkalmazás során szükséges a közegek (például levegő vagy olaj) szállítására szolgáló csövek vagy tömlővezetékek használata. Az Eplan Pro Panel kiegészítő modult tartalmazó EPLAN Fluid Professional használatával a csövek és a hidraulikus vezetékek közvetlenül 3D-nézetben jelennek meg, teljes szerelési elrendezésben. A tervezők ennek segítségével módosíthatják az eredeti elrendezést, ha a tömlővezetékek kívánt hossza azt megköveteli. A csőgeometria egy külső csőhajlító szoftverbe történő eljuttatásához egy külön „export”-funkció is rendelkezésre áll.

 

 

Preplanning Import EN

Az Eplan Preplanning már a külső forrásokból származó adatok importálását is lehetővé teszi. A beérkező adatok importálás előtti ellenőrzése az előnézeti funkcióval lehetséges.

Az előzetes tervektől a részletes tervezésig

Számos új funkciót optimaliztak annak érdekében, hogy az Eplan Platform az ügyfelek meglévő folyamataiba egyszerűbben integrálhatóvá váljon. Az Eplan Preplanning már a külső forrásokból származó adatok importálását is lehetővé teszi. A beérkező adatok importálás előtti ellenőrzése az előnézeti funkcióval lehetséges. A különbségek gyorsan felismerhetők, sőt a korábban törölt objektumok is könnyen megtalálhatók és eltávolíthatók az előzetes, illetve a részletes tervezésből. Ennek köszönhetően a következő lépésekben javul az adatkonzisztencia és a műszaki tervezés adatfolytonossága – az előzetes tervezéstől egészen a részletes tervekig.

Erősebb IT-integráció

A felhasználókezelés is jelentősen egyszerűsödött: új felhasználók létrehozása helyett a meglévő felhasználók is importálhatók az IT-infrastruktúrába. Az Eplan felhasználói jogok menedzselésének lehetősége az Active Directoryval is bővült. Egyszerűbb lett az SQL-adatbázisok használata is: elérhetővé vált a rendelkezésre álló SQL-adatbázisok listája, amiből kiválasztható a megfelelő adatbázis.

 

EPLAN Software & Service

Az Eplan Software & Service CAE-megoldásokat fejleszt, és a tervezési folyamatok optimalizálásában segíti ügyfeleit, akik a szabványosított eljárások, az automatikussá váló feladatsorrendek és a következetes munkafolyamatok révén jelentősen növelik a tervezés és a gyártás hatékonyságát. Az Eplan szabványosított műszaki megoldásokon alapuló egyedi alkalmazásokat fejleszt az üzembe helyezéshez, telepítéshez és az IT/PLM-rendszerhez történő zökkenőmentes integrációhoz. A szolgáltatási portfóliónk tartalmazza a testreszabást, a tanácsadást és a képzést is. Az ERP-, PDM- és PLM-rendszerek egyedi, illetve szabványosított interfészeinek fejlesztése biztosítja az adatok konzisztenciáját a termékfejlesztés során. A vállalat sikerének kulcsa a következetes ügyfélközpontúság, a globális jelenlét és támogatás, valamint az innovatív szemlélet és a mérnöki kompetencia. Az Eplan a Friedhelm Loh Group egyik leányvállalata, amely világszerte több, mint 11 500 alkalmazottat foglalkoztat és 2014-ben 2,2 milliárd EUR forgalmat bonyolított le. Az Eplan neve egyet jelent a folytonossággal és a beruházások biztonságával. A hét németországi üzletág és a több, mint 50 országra kiterjedő jelenlét biztosítja a több, mint 45 000 ügyfél és a több, mint 120 000 telepítés folyamatos támogatását a világ minden részén. A cég mottója az „Eplan - hatékony tervezés” az optimalizált, hatékony eljárások kiépítésében szerzett szaktudásunkat és kompetenciánkat hangsúlyozza, melyek segítségével ügyfeleink hosszú távon is versenyképesek maradnak.

 

 


EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.eplan.hu

Még több EPLAN