Skip to main content

Electrosub: kimagaslóan gazdag konferenciaprogram

Megjelent: 2017. június 09.

electro sub 01 04A hazai kiállítási kultúrában is egyre gyakoribb, hogy a kiállítás mellett szakmai konferenciák is várják az érdeklődőket. Az Electrosub rendezvénynél azonban mintha megváltoznának a hangsúlyok: a szervezők által már most is tartalmasnak előre jelzett konferencia a kiállítással egyenrangú összetevőnek tűnik.

 

A 2017. október 11-13. között megrendezendő Electrosub az elektronikai ipar kiemelkedő eseményének ígérkezik, melynek fókuszában háromnapos szakmai konferencia áll. A gazdag, 54 prezentációt magába foglaló program előadói között számos magyar és külföldi, köztük amerikai, japán, német szakembert üdvözölhetünk. A kiállításra eddig már 60 vállalat jelentkezett. Immár 22 szponzorral büszkélkedhetünk a konferencia előadói és a kiállítók közt.
A szakmai programok két szekcióban zajlanak. A hallgatók egy része inkább a konstrukció és a fejlesztés, míg másik része inkább a gyártás kérdései iránt érdeklődik. Minimális átfedésekkel ugyanígy tagolódik a szakmai program szerkezete is, azzal a szándékkal, hogy a hallgatók – érdeklődésüket követve – minimális „átjárásra” kényszerüljenek a párhuzamosan szervezett szekcióelőadások között.
Hazánk elektronikai gyártástechnológiája színvonalát a rendszerváltást követő iparfejlődés (nagyrészt a multicégek betelepülése) alapozta meg. A fejlett gyártási kultúra azonban a kisebb vállalkozásoknak is létfontosságú, hiszen részint saját eredményességük, részint a beszállítói tevékenységük „high tech” gépek és technológiák használatát követeli meg. Kiállítóink között megtalálhatók a vezető gyártástechnológiai cégek hazai forgalmazói és külföldi gyártói, a beültetés- és forrasztástechnika élvonalbeli vállalatai, és a kiegészítő berendezések, kellékanyagok szállítói a multinacionális gyártótól a kisvállalkozásokig terjedő hazai cégspektrum igényeit lefedve.
Örömünkre szolgál, hogy az IPC (Institute for Printed Circuits – az elektronikai technológiai szakterület „de facto” szabványügyi szervezete) a technológiai bemutatók kiemelt szponzora.
Az elektronikai technológia teljes spektrumát átszövi a termékek épségének gyártásközi megőrzésére, az elektromos kisülések (ESD – ElectroStatic Discharge) elleni védelemre irányuló törekvés. Az Electrosub aranyfokozatú szponzora, a D & Tsa. cég díjat is alapított az esemény ESD-vonatkozású résztvevői teljesítményének elismerésére.

electro sub 01 04
A konstrukciós, kutatási-fejlesztési (k+f) szekció szakmai előadásainak egyik centruma a Microchip hazai képviseletét ellátó ChipCAD Kft. előadásainak tudásbázisa, de hasonlóan értékesnek ígérkezik az Endrich alkatrészkereskedelmi vállalat által felvonultatott, főként távol-keleti cégek termékpalettájának bemutatása is, a szenzortechnika, a túlfeszültség-védelmi eszközök és egyéb, a végtermék minőségét és „strapabírását” meghatározó konstrukciós kérdések fontosságát hangsúlyozva. Érdeklődésre tarthat számot az Infineon teljesítményelektronikai gyártóvállalat ceglédi gyártóbázisának bemutatkozása is.
Egy fontos, kiegészítő szakmai tevékenység, a méréstechnika kiemelt kiállítója a Rohde & Schwarz, és a Keysight hazai képviseletét is ellátó H TEST Hungary Kft.
Bízunk abban, hogy a potenciális érdeklődők értékes, előre mutató szakmai konferenciaprogramra, a kiállításon pedig bőséges látnivalóra számíthatnak.
A konferencia előadásai délelőtt, illetve egy délutánon két szekcióban, párhuzamosan zajlanak, az angol nyelvű előadások tolmácsolásával. A részvétel díjköteles, de a kedvező feltételek érdekében igyekeztünk rugalmas kereteket teremteni: a teljes konferenciaprogramon kívül lehetőség lesz egy- vagy félnapos részvételre is.
Magyarországon ehhez hasonló felépítésű és szakmai lefedettségű programot még nem kínáltak az elektronikai ipar szakembereinek. Ön se hagyja ki!

(forrás: Az Electrosub szervezőbizottságának tájékoztatója)

 

Electrosub logo szlogenELECTROSUB Elektronikai és Elektrotechnikai Szakkiállítás és Konferencia
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.electrosub.hu

Még több Electrosub