Skip to main content

Electrosub: az elektronikai ipar kiemelkedő üzleti és szakmai eseménye

Megjelent: 2017. augusztus 24.

electro sub2017. október 11–13, Terminal 1 Airport Event Center, Budapest

Az elektronika, Magyarország egyik vezető iparága, október 11-13. között kilép a virtuális világ falanszteréből, teret adva személyes találkozásoknak, üzleti tárgyalásoknak, szemtől szemben, tapinthatóan és kézzelfoghatóan mutatkozik be. Az esemény régen várt, hiánypótló, és most, hogy létrejött, kihagyhatatlan!

 

Az Electrosubon több mint 80 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait. A konferenciaprogram keretein belül 52 előadás hangzik el neves külföldi és hazai előadóktól, a rendezvényt kísérő események, versenyek színesítik. Az Electrosub 30 szponzor, hét meghatározó szakmai szervezet és a szakmédia hét képviselője támogatását élvezi.

Helyszín

Az eseményre az eredeti meghirdetéshez képest új helyszínen, a Terminal 1 Event Centerben kerül sor. Az egyedi hangulatú, műemléki védelem alatt álló, teljeskörűen felújított épület minden igényt kielégítő, elegáns hátteret biztosít a rendezvénynek. Az épületbe csak egy adott rendezvény látogatói léphetnek be, így erre most az Electrosub konferencia résztvevői és a kiállítás látogatói is lehetőséget kapnak. A helyszín jól megközelíthető. A gépkocsival érkező látogatók díjmentesen parkolhatnak közvetlenül az épület előtt, de tömegközlekedéssel is egyszerű eljutni az M3 metró végállomásától a 200E jelzésű autóbusszal. 

Konferencia

A háromnapos, 52 előadást magába foglaló konferenciaprogram érdekessége, hogy nem egy meghatározott téma köré épül, hanem különböző témacsoportok láncolataként áll össze. A részvétel, ehhez igazodva, rugalmas, nemcsak a teljes időtartamra, de egy napra, sőt akár egy fél napra is be lehet fizetni. Az előadások tartalmi összegzése, az előadók rövid életrajza és a részvételi feltételek a honlapon olvashatók. Az előadások döntő része az elektronika egy meghatározott szakmai területét érinti, technológiai, műszaki problémákat feszeget, megoldásokat kínál, de elhangzanak előadások az égető HR problémákról, a szakemberhiányról, annak kezeléséről, szó esik a különböző támogatási lehetőségekről, a kormányzati szervek által nyújtott szolgáltatásokról. Egyes előadások a céges karrierutak bemutatásával az évek alatt megszerzett tapasztalatokat kívánják továbbadni, mások a fejlesztés-kutatás jelentőségét hangsúlyozzák. A program rendkívül színes, a teljesség igényével nem is lehet felsorolni az érintett területeket. A jelentkezés a www.electrosub.hu honlapon egyszerű módon, on-line lehetséges.

Kiállítás

Az Electrosub kiállítás kapcsán, a kiállítók ma már 80-at meghaladó számán kívül a résztvevők összetétele is figyelemre méltó. A kis és közepes cégeken túl számos nemzetközi, multinacionális cég is bemutatkozik, amelyekkel hazai kiállításokon nem, vagy csak évekkel ezelőtt lehetett találkozni. Ez nagyszerű lehetőség arra, hogy a beszállítók és a multik „szemtől szemben” találkozzanak és feltérképezzék az együttműködési és kooperációs lehetőségeket, amihez a kiállítás semlegessége kiváló környezetet kínál. A nagyszámú támogató, a 30 szponzor, akik egyben kiállítók is, legfőképpen a nemzetközi nagy cégek sorából kerültek ki; ez jelzi, hogy az együttműködésre mindkét oldalról fennáll az igény.

Kísérő események

Az elektronikai ipar egyik legrangosabb nemzetközi szervezete, az IPC, az Electrosub aranyfokozatú szponzora, kézi forrasztási versenyt szervez a rendezvény keretében az általa kifejlesztett know-how alapján, ami számos rangos eseményen, többek között a müncheni Productronicán, a nürnbergi SMT-n, a párizsi MIDEST-en, az amerikai APEX-en már megvalósult. A nyertesek pénzjutalomban részesülnek, ezen túl a verseny tétje a világbajnokságra történő kijutás. A résztvevőknek legfeljebb 45 perc alatt kell adott alkatrészekből és nyomtatott áramköri lapból, adott eszközökkel egy működő elektronikát építeniük. A versenyt két kategóriában („diák” és „profi”) hirdetik meg. Bővebb információért Lars Wallinhoz (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) az IPC európai képviselőjéhez fordulhatnak az érdeklődők.Az Electrosub egy másik aranyfokozatú támogatója, a D & Társa Bt. az „Év szakmai koordinátora” címen hirdet pályázatot, amelynek ünnepélyes eredményhirdetésére a kiállításon kerül sor. A pályázat célja, hogy a magyar elektronikai területen érintett cégek koordinátorai bemutathassák, hogy munkájukkal milyen módon járultak hozzá cégük versenyképességének növeléséhez. A pályázatokat 2017. szeptember 30-ig, elektronikus formában lehet feltölteni az alábbi honlapon: www.esdaward.com/jelentkezes 

Látogatás

Az Electrosub Elektronikai és Elektrotechnikai Konferencia és Kiállítás látogatása regisztrációhoz kötött, előregisztrálni – ingyenes kiállítás látogatói belépőért és a gördülékeny helyszíni belépésért – a rendezvény honlapján lehet. 

Az Electrosub egyedi lehetőséget kínál a látogatónak, hogy friss piaci információkat gyűjtsön, hasznos szakmai ismeretekkel gazdagodjon, kedvező üzleti tárgyalásokat folytasson, kooperációs partnereket találjon. Találkozzunk októberben az Electrosubon!

 

Electrosub Szervezőbizottság

Elektronikai és Elektrotechnikai Szakkiállítás és Konferencia

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

http://electrosub.hu/

Még több Electrosub