Skip to main content

Egyszerű NB IoT alkalmazások a SWAN 2-vel

Megjelent: 2020. június 08.

wepteck lidA keskenysávú internet – vagy más néven LTE Cat NB1 – egy új, energia- és költségoptimalizált mobil rádióstandard. A vezeték nélküli M-Bus / OMS kommunikációs rendszerrel kiegészülve számos új alkalmazást tesz lehetővé, különösen az okosméréseknél.

 

 

 

Az akkumulátorral működtetett SWAN 2 átjáró az új LTE Cat NB1 technológia segítségével közvetlenül köti össze a vezeték nélküli M-Bus eszközöket a mobilhálózattal, és opcionálisan támogatja az L-Bus, RS-485 vagy 2x Pulse vezetékes interfészeket. Az OMS-kompatibilis vezeték nélküli M-Bus interfész támogatja az S, T és C módot, az A és a B formátumot.

 

wepteck


A nagy lefedettségű és mélyen az épületbe hatoló, költséghatékony rádiós megoldásnak köszönhetően a SWAN 2 különösen az almérők piacán válik vonzóvá. Alacsony energiafogyasztása és hosszú élettartama miatt (kb. 10 év) az átjáró a walk-by mérőóra-leolvasásnak jelenthet alternatívát. A SWAN 2 lehetővé teszi – az új Európai Energiahatékonysági Irányelvnek (European Energy Efficiency Directive) megfelelően – a havi kétszeri mérőóra-leolvasást, és az adatok azonnali elküldését. Ennek köszönhetően a havi számlázás és a bérlőváltás is könnyedén elvégezhető.
Ezenfelül megoldást nyújt a nehezen hozzáférhető helyeken – például vízaknában – található eszközök, mérőórák esetében is. Új épületek építésekor vagy a meglévő ingatlanok felújításakor gyakran hiányzik a megfelelő csatornacsatlakozás és az energiafogadó és -elosztó helyiség.
A vízmérő rendszer kiépítéséhez ebben az esetben egy vízóraakna optimális és elterjedt megoldást jelent. Előnye, hogy a vízszolgáltató bármikor hozzáférhet a vízórához, hiszen a mérőóra és az akkumulátorral működő gateway is a vízóraaknában találhatóak.
A SWAN 2 vezeték nélküli M-Bus-on keresztül gyűjti be a mérőóra adatait, és a narrowband IoT útján továbbítja a felhőbe. Ezek az adatok könnyűszerrel megjeleníthetők és kiértékelhetők.

 

WEPTECH elektronik GmbH
Ostring 10, 76829 Landau
Germany
Tel.: +49 6341 9255-0
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
https://www.weptech.de/en/