Skip to main content

Egyetemen tanítják a szakszerű drón reptetést

Megjelent: 2019. február 25.

dron obudai egyetem lid2019. február 14-én indították el az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán az Ipari UAV (Unmanned Aerial Vehicle – pilóta nélküli légi jármű) kezelési és fejlesztési ismeretek tárgyat, amellyel az Európai Unióban az elsők között kezdi el az Óbudai Egyetem felkészíteni hallgatóit valós, kreditpontot érő kurzuson a legmodernebb ipari technológiák elsajátítására.

 

 

A drónok elterjedése és beépülése a mindennapokba a következő egy évtizedben várhatóan elképesztő dinamikával fog megtörténni, ugyanakkor a teljes ökoszisztéma felépítéséhez még számtalan kapcsolódó fejlesztésre lesz szükség – ezekre a kihívásokra reagálva indították el az Óbudai Egyetemen az „Ipari UAV kezelési és fejlesztési ismeretek” tárgyat.
A képzést az egyetem felkérésére a Duplitec Kft., a polgári és vállalati felhasználásra szánt drónok szakértője, forgalmazója, nagyvállalati megoldásszállítója, egyben Magyarország egyetlen minősített DJI szakszervize közreműködésével tartják, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Tavaszmező utcai telephelyén.

 

dron obudai egyetem

(Fotók: MTI/Mohai Balázs)

 

A Duplitec Kft. a képzést az Óbudai Egyetem mérnöktanáraival, civil és katonai pilóta-tapasztalattal rendelkező szakemberekkel, valamint dróninstruktorral dolgozta ki és oktatja, hogy az elmélet és a gyakorlat a legmagasabb fokon találkozhasson.
A legmodernebb dróntechnikai ismereteket átfogó kurzuson jelenleg 16 hallgató vesz részt, akiktől már az első előadást követően több pozitív visszacsatolás érkezett.

 

Forrás: az Óbudai Egyetem sajtóközleménye

 

A cikkhez felhasznált képek: MTI/Mohai Balázs