Skip to main content

EBVchips – HERACLES 324M

Megjelent: 2021. április 13.

Kompakt, sokoldalú LPWAN megoldás

ebv lid

Az EBV Elektronik sajátfejlesztésű és nagysikerű EBVchips programjának új tagja, a HERACLES 324M egy új generációs alacsony fogyasztású LPWAN modul. Egyszerű plug-and-play megvalósítást kínál, hogy megkönnyítse a régi 2G megoldásokról a modern 4G technológiára való áttérést.

 

A modul lelke egy Qualcomm 9205 multimódusú chipset, amely energiatakarékos LTE-M modemmel, valamint GPRS / EDGE modemfunkcióval rendelkezik. Továbbá egy rendkívül alacsony fogyasztású processzort is tartalmaz, 512 KB flashmemóriával, plusz 160 KB beágyazott SRAM memóriával. UART, PCM, SPI, I2C és 33 általános célú IO (GPIO) interfész, valamint a GNSS helymeghatározási képességek is szerepelnek benne. A beépített e-SIM lehetővé teszi az előre fizetett adatcsomagok felhasználását, szabad hozzáférést biztosítva a modulnak az európai mobilhálózatokhoz, elkerülve ezzel a további működési költségeket. Az elérhető csomagok 50 MB adatra vonatkoznak ötéves időtartamra, vagy 500 MB adatra 10 év alatt. Van egy opciós lehetőség – HW biztonságos elemmel – a fokozott biztonság érdekében (HERACLES 324S). A firmware frissítés lehetséges USB-n keresztül vagy vezeték nélkül (FOTA).

 

1 ebv


A kompakt tokozás (24 mm × 22 mm méretű LGA modul) alkalmas kis teljesítményű adatkommunikációs alkalmazások széles körének megvalósítására, mint például intelligens mérés, környezetfigyelés, eszközkövetés, mobil értékesítési pontok, intelligens mezőgazdaság, a telematika és az egészségügyi távfelügyelet. Működési hőmérséklet-tartománya -40 °C és + 85 °C közötti.
A rendkívül hatékony energiatakarékos üzemmódnak és a kiterjesztett nem-folyamatos vételi (eDRX) funkciónak köszönhetően a HERACLES 324M modullal kiemelkedő akkumulátor-élettartamot lehet elérni. Ennek eredményeként több mint egy évtizedig támogathatja a folyamatban lévő műveleteket. Felülről kompatibilis a család korábbi modelljeivel, a HERACLES 2G és a HERACLES 224G modellekkel.
„A HERACLES portfóliójának ezzel a legújabb kiegészítésével tovább bővítjük a támogatások körét azok számára, akik új celluláris IoT infrastruktúra telepítésére vagy a meglévő megvalósítások frissítésére vágynak” – mondta Frank-Steffen Russ, az EBV Elektronik piaci szegmensének vezetőigazgatója. –„A rendkívül rugalmas HERACLES 324 modul használatával az ügyfelek profitálni tudnak a biztonságos, kis késleltetésű kommunikációból, továbbfejlesztett RF teljesítmény és nagyobb lefedettség mellett.”

 

2 ebv

 

Főbb jellemzői

  • Energiatakarékos mód (PSM) és kiterjesztett, nem-folyamatos vétel (extDRX)

  • Tokozás és AT-parancs-kompatibilis a Heracles 2G és a Heracles 224G modulokkal

  • Rendkívül alacsony fogyasztású alkalmazásprocesszor 512 KB Flash és 160 KB SRAM memóriával és 33 GPIO-val

  • Akár 500 MB előre fizetett adatcsomag (Európa), 10 évre 

 

További jellemzők

 

  • LTE technológia: Rel.14 LTE Cat-M1, Rel.14 LTE Cat-NB2

  • Celluláris technológia: Rel.12 EGPRS MSC12

  • Támogatott frekvenciasávok: CAT-M; CAT-NB; GSM / GPRS (850 / 900 / 1800 /  1900 MHz)

 

Energiafogyasztás

  • Energiatakarékos mód (PSM): 4 μA

  • Alvó állapot: 0,8 mA

  • Tétlen állapot: 10 mA

 

Tanúsítás: CE * / RoHS / REACH

 

Az EBV Elektronik mint vezető félvezető-forgalmazó Európában széles gyártói portfóliójából a legújabb alkatrészek és félvezető-megoldások teljes és folyamatos ellátását garantálja. Vegye fel a kapcsolatot az EBV technológiai és piaci szakértőivel, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy az alkalmazásaihoz a legoptimálisabb megoldást választja!

 

 

ebv

Több mint disztribúció – EBV Elektronik!

 

Gnyálin István
EBV Elektronik Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 91–93.
Tel.: +36 30 470 34 96
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ebv.com