Skip to main content

Durva ipari környezethez készített, gyors protokollváltást támogató kompakt I/O modulok

Megjelent: 2018. május 30.

lid Murrelektronik SOLID67A munkafolyamat közvetlen környezetében telepíthetők a Murrelektronik új kompakt SOLID67 I/O moduljai, amelyek nyolc IO-Link csatlakozóaljzatot biztosítanak, így különösen előnyösen alkalmazhatók az IO-Link szenzorokkal és aktorokkal kiépített installációknál, emellett a klasszikus I/O vezérlések rendszerbe történő bekapcsolásához is megfelelőek.

 

Az új SOLID67 I/O modulok egydarabból álló, cinköntvény-készülékházát hegesztési alkalmazásoktól védő bevonattal is ellátták. A modulok ellenállnak a hegesztési szikráknak és IP67 védettségi besorolással rendelkeznek, védettek a por és az illetéktelen felnyitás ellen, valamint korlátozott ideig a vízbe merülést is képesek elviselni. A teljesen zárt készülékház a modult rezgés- és ütésállóvá (rezgés 15 g, ütés 50 g) teszi, tehát fokozott igénybevételt jelentő ipari környezetekben való használatra is alkalmas. Az eszköz megbízhatóan működik a –20 és +70 °C közötti hőmérséklet-tartományban.
Esetleges meghibásodás esetén a hibakeresést magán a modulon, a vezérlésen és egy integrált webszerveren keresztül is elérhető széles körű diagnosztikai lehetőségek teszik egyszerű feladattá. Ha valamelyik be- vagy kimeneten rövidzárlat keletkezik, akkor nem kapcsol le a teljes modul. A bemeneteknél az érintett csatlakozóaljzat, a kimeneteknél a csatorna deaktiválódik. A szomszédos csatlakozóaljzatok, illetve csatornák aktívak maradnak. A hibáról pirosan világító LED-ek tájékoztatják a kezelőt, ezenkívül a rendszer üzenetet is küld a vezérlésnek.

Murrelektronik SOLID67

 

A SOLID67 modulok multiprotokoll-képesek, ami azt jelenti, hogy a ProfiNet és EtherNet/IP protokollokat is támogatják. A protokollváltás folyamata rendkívül gyors, mivel a vezérlési koncepciótól függően egyszerűen csak át kell állítani egy kapcsolót közvetlenül a modulon. Ezzel a megoldással csökkenthető a variációk száma, így kevesebb különböző modult kell készleten tartani.
Az IO-Link-master modul csatlakozóaljzatai multifunkcionális kialakításúak. Használhatók IO-Link szenzorok és aktorok csatlakoztatására, de emellett a paraméterek megadhatók klasszikus be- és kimenetekre is. Egyetlen modul alkalmas a legkülönbözőbb típusú jelek összegyűjtésére. A PI (Profibusz és ProfiNet felhasználói szervezet) által a jövő tápellátó csatlakozódugó szabványaként preferált kompakt (L-kódolt) M12 tápkábelek különösen nagy áramterhelést bírnak, akár 16 A erősségű áram vezetésére is képesek. Az áramellátás több modul hurokba kapcsolásával is biztosítható. Ez leegyszerűsíti az installációt és csökkenti a kábelutak hosszúságát.
A hét típusból álló SOLID67 modulcsalád keskeny – mindössze 30 milliméteres beépítési szélességű – változatokat is kínál, amelyek alkalmasak a korlátozott hellyel rendelkező installációkba való beépítésre. Ezáltal a modulok a munkafolyamat közvetlen közelében elhelyezhetők, így a szenzorok, valamint az aktorok a legrövidebb összekötő kábellel csatlakoztathatók.

 

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Közép u. 16.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.murrelektronik.hu

 

Még több Murrelektronik